Halit Akçatepe Kimdir? Biyografisi

Halit Akçatepe
Halit Akçatepe, 1938 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğdu. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur. Refik Halit Karay Mektebi'nden sonra Konservatuvar eğitimi almaya başladı. İlk olarak daha 5 yaşındayken 1943 yılında Dertli Pınar filminde oynayan Halit Akçatepe, 7 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümüne girdi. Daha sonra İlkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Rasattepe'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı.

1975 yılında Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun başrol oynadığı Ah Nerede Vah Nerede filmiyle şöhreti yakaladı. Hababam Sınıfı serisinde Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırdı.

Halit Akçatepe, 70 yıllık oyunculuk hayatında birçok yapımda rol aldı. Özellikle; Kemal Sunal, Şener Şen, Tarık Akan, Münir Özkul ve Adile Naşit gibi oyuncular ile olan rolleri ile tanındı.

Halit Akçatepe, ilk evliliğini 1963 yılında yaptı. 1981 yılında boşandığı ilk evliliğinden iki kızı vardır. İkinci evliliğini ise 1999 yılında Rezzan Hanım ile yapmıştır. 2001 yılında bir kızı daha oldu. Bu evliliğini de 2009 yılında sonlandırdı Günsu adında bir kızı vardır.

Halit Akçatepe, son olarak 2013 yılında Babam Sınıfta Kaldı dizisinde rol aldı.

Filmografisi

2013 Babam Sınıfta Kaldı
2012 Krem - Muzaffer Bey
2012 Leyla ile Mecnun - Nail Baba
2009-2011 Geniş Aile - Nadir Dede
2009 Aile Reisi
2009 7 Kocalı Hürmüz - Karamanlı İhtiyar
2008 Vurgun
2007 Genco
2007 Yalan Dünya
2007 Hakkını Helal Et - Emekli Öğretmen Zafer
2006-2008 İki Aile - Bakkal Numan
2006 Sevda Çiçeği - Halit Baba
2005 Hababam Sınıfı Üç Buçuk - Güdük Necmi
2005 İki Arada Aşk
2005 Cumbadan Rumpaya - Tahsin
2005 Beşinci Boyut
2005 Müyim Olan Aşkımız
2004 Hababam Sınıfı Askerde - Güdük Necmi
2004 Büyük Buluşma
2004 Canım Annem
2004 Avrupa Yakası
2003 Yeşilçam Denizi
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2003 Hababam Sınıfı Merhaba
2002 Vaka-i Zaptiye
2002 En Son Babalar Duyar
2001 Çılgın Bediş
2000 Siyah Cennet
2000 Tersine Dünya
1999 Konu Komşu
1997 
Eltiler
1996 Hoşçakal İstanbul
1995 Şaban İle Şirin
1995 Çatı
1994 Kaygısızlar
1993 Şaban Askerde

1993 Hayri Beyin Son Aşkı
1993 Oyun İçinde Oyun

1993 Yazlıkçılar
1992 Anasının Kızı
1992 Sürgün
1989 İnsanlar Yaşadıkça
1989 Bizimkiler
1987 Kötü Kader
1987 Büyük Koşu
1987 Karımın Gölgesi
1986 Keko Aptallar Çetesi
1985 Keriz
1985 Şen Dul Şaban
1985 Şaban Papucu Yarım
1982 Adile Teyze
1982 Umut Dilencisi
1982 Buyurun Cümbüşe
1981 Dört Geline Dört Damat
1981 Talih Kuşu
1981 1980 Renkli Dünyalar
1978 Dokunmayın Şabanıma
1978 Evlidir Ne Yapsa Yeridir
1977 Hababam Sınıfı Tatilde - Güdük Necmi
1977 Şabanoğlu Şaban
1977 Gülen Gözler
1976 Bülbül Ailesi
1976 Hababam Sınıfı Uyanıyor - Güdük Necmi
1976 Süt Kardeşler
1976 Tantana Kardeşler
1976 Şoför Mehmet
1976 Lüküs Hayat
1975 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - Güdük Necmi
1975 Merhaba
1975 Hababam Sınıfı - Güdük Necmi
1975 Ah Nerede
1975 Üç Ahbap Çavuşlar
1974 Şaşkın
1974 Köyden İndim Şehire
1974 Salak Milyoner
1974 Evet mi Hayır mı?
1974 Kanlı Deniz
1974 Mavi Boncuk
1974 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
1973 Canım Kardeşim
1973 Tarkan: Güçlü Kahraman
1973 Yalancı Yarim
1973 Oh Olsun
1973 Ömer Hayyam
1973 Umut Dünyası
1973 Sevilmek İstiyorum
1972 İyi Döverim Kötü Severim
1972 Tarkan: Altın Madalyon
1972 Üç Sevgili
1972 Sev Kardeşim
1972 O Ağacın Altında
1972 Tatlı Dillim
1972 Feryat
1971 Bir Varmış Bir Yokmuş
1971 Üç Arkadaş
1953 Köprüaltı Çocukları
1951 Hayat Acıları
1951 Güldağlı Cemile
1948 İstiklal Madalyası
1947 Bir Dağ Masalı
1947 Karanlık Yollar
1946 Senede Bir Gün
1944 Günahsızlar
1943 Dertli Pınar
Previous
Next Post »