Haluk Piyes Kimdir? Biyografisi

Haluk Piyes
Luk Piyes - Haluk Piyes, 30 Mart 1975 yılında Köln'de doğdu. 1970'li yıllarda Almanya'ya giden Tarsus/Sarı ibrahimli bir anne ve Kırşehir/Çiçekdağlı bir babanın oğlu olan Haluk Piyes, Almanya’da ilkokulda çok sevdiği Türk Edebiyatı hocasının desteği ile tiyatro kurslarına gitti. Arkadaşlarının şiddete eğilim göstermesi üzerine hukuk okumaya karar verdi. Hukuk eğitimiyle birlikte tiyatro ve sinema eğitimi de alan Piyes, bu arada boks da yaptı.

Bir ara fuarlarda sunuculuk yapan genç oyuncu, Los Angeles AFI'da 3 sene senaryo ve yönetmenlik, New York’ta ise Actors Studio’da Los Angeles HAW'da oyunculuk eğitimi aldı. Yabancılar, akıllarında kolayca tutabilmek için Luk Piyes demektedirler. Sosyal danışmanlığa devam eden Haluk Piyes, madde ve şiddet bağımlılığına karşı seminerler vermektedir.

Haluk Piyes, 2013 yılında yayınlanmaya başlayan Ceren Hindistan, Ceyda Ateş ve Fırat Çelik'in oynadığı Firuze dizisinde rol almaktadır.

Filmografisi

2013 Firuze
2013 Galip Derviş - Konuk Oyuncu
2012 M.U.C.K. - Ozan
2010 Umut Yolcuları - Nasuh
2009 Kanımdaki Barut - Barut
2009 Aynadaki Düşman - Murat Şahin
2007 Pusat - Ali Pusat

2007 Mülteci - Şivan
2006 Sahte Prenses - Kerem Akdağ
2006 Pars: Kiraz Operasyonu - Tayfun
2005 Eylül - Kerem Aktaş
2004 Koru Kendini
2002 Der Brief Des Kosmonauten - Ruslan
2001 O da Beni Seviyor - Hüseyin
2000 Kanak Attack - Ertan
1996 Kobra Takibi - Nick
Previous
Next Post »