Hande Ataizi Kimdir? Biyografisi

Hande Ataizi
Hande Ataizi, 2 Eylül 1973 yılında Bursa'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlenmiş ve daha ilk filminde gösterdiği oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal’ en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Ardı ardına çektiği diziler hit ve uzun soluklu olmuştur.

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır. Ataizi, 2002'de Cem Davran'la birlikte sunduğu İki Kere Kiki programında, manken Sevda Demirel'in tokat atmasıyla yine çok uzun süre magazin gündeminde baş sırada yer almıştı.

Özellikle, estetikli burnunu gazetecilere göstermemek için bulunduğu mekanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken görüntülenince magazin gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır. Özel Hayatlar adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile oynamıştır. Bir dönem, TNT'de yayınlanan Dest-i İzdivaç'ı sunmuştur.

Hande Ataizi, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada program da jüri üyeliği yaptı. Son olarak 2013 yılında yeni başlayacak olan Şafak Sezer ve Aydemir Akbaş'ın da rol aldığı Altındağlı dizisinde rol alacak.


Filmografisi

1993 Yaz Evi - Gülçiçek 
1995 Sahte Dünyalar - Handan Karadağ
1996 Kaldırım Çiçeği - Ayla

1996 Mum Kokulu Kadınlar - Belkıs 
1997 Hande ile Açık Açık 
1998 Ruhsar - Ruhsar
1998 Böyle mi Olacaktı - Gül Tanrıyar 
1999 Kahpe Bizans - Mağdure Bacı 
1999 Yüzleşme - Nurgül/İnci 

1999 Hande Ataizi Şov
2000 Melekler Evi - Arzuhan Öztürk 
2001 İki Kere Kiki
2002 Anne Babamla Evlensene - Sema 

2002 Vaka-i Zaptiye - Bihter 
2002 Bayanlar Baylar - Şahane
2003 Estağfurullah Yokuşu - Gazel
2004 Melekler Adası - Zinnur/Şerbet/Alev
2005 Hande Ataizi ile En Çekici
2006 Sev Kardeşim - Yüksel Atak 

2006 Bunu Yayında Söyle 
2006 Showtime
2007 Buzda Dans

2007 Kara Duvak - Süreyya/Handan
2007 Çılgın Dersane - Coğrafya Öğretmeni Yıldız
2008 Ece Ece 

2008 Eşimle Başım Dertte
2009 Yaş 15
2010 Karışık Aile
2011 Dest-i İzdivaç 

2011 İzdivaç
2012 Benzemez Kimse 

2013 Altındağlı
Previous
Next Post »