Hande Soral Kimdir? Biyografisi

Hande Soral
Hande Soral, 2 Şubat 1987 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. Turgut Alp Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Üniversite Sınavında güzel bir puanla İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü Kazandı.

2008-2011 döneminde Özge Borak, Fulya Zenginer, Elit İşcan, Selin Ilgar ve Kıvanç Kasabalı ile birlikte Küçük Kadınlar adlı dizide Armağan Gezici rolü ile tanınan Hande Soral, Bir Günah Gibi, Alev Alev ve Budala dizilerinde rol aldı.

2013 yılında Fatih dizisinde Fatih Sultan Mehmet'in kızı rolünü canlandırıyordu. Ancak dizi 5. bölümden sonra yayından kalktı.

2013 yılında Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Azelya karakterini canlandıran Hande Soral, 2014 yılında Rojda Demirer ve Serkan Şenalp ile birlikte Birleşen Gönüller adlı sinema filminde rol aldı.

Filmografisi

2014 Birleşen Gönüller
2013 Çalıkuşu - Azelya
2013 Fatih - Gevher
2012 Budala
2012-2013 Böyle Bitmesin - Nilay
2012-2013 Alev Alev Ümran 
2011 Bir Günah Gibi - Figen
2010 Gecekondu
2008-2011 Küçük Kadınlar Armağan Gezici
2008 Komedi Dükkanı
Previous
Next Post »