Harika Özovalı Kimdir? Biyografisi

Harika Özovalı
Harika Özovalı, 19 Mayıs 1975 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. 1997 yılında 2001 yılına kadarİstanbul Şehir Tiyatroları kadrolarında yer aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ayrıldıktan sonra, Kabare Dev Aynası, Hadi Çaman Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı.

Harika Özovalı, 2010-2011 döneminde Kadın ile Memur adlı oyun ile BKM'ye katıldı. Ultra Prima, Ariel Ofis 3-5 gibi markaların reklam filmlerinde oynadı. Ayrıca, 1993 yılından bu yana, çok sayıda sinema ve Televizyon filmde de oynamıştır.

Filmografisi 

2013 Vali
2013 Neylerse Güzel Eyler - Leyla
2011 Mor Menekşeler - Randevucu Fatoş
2008 Beni Unutma - Asiye
2007 Memleket Hikayeleri : Ne Sen Beni Unut Ne de Ben Seni

2007 Memleket Hikayeleri : Al Fadimem
2007 Helallik - Hülya
2007 Sır Kapısı
2007 Fikrimin İnce Gülü - Konuk Oyuncu

2006 Tövbe
2006 Annem Bana Yeter
2005 Hacı - Hemşire

2004 Villa - Hediye
2004 Hastane Önünde İncir Ağacı

1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Mirasyediler
1995 Bizim Ev - Esra
1993 C-Blok - Genç Kız

Tiyatro

2010 Kadın ile Memur - BKM
2008 İnsanoğlu İnsan - Kabare Dev Aynası
Parlak Teneke Kardeş (Ç.O.) - Hadi Çaman Tiyatrosu
Hepsi Oğlumdu - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Kafkas Tebeşir Dairesi - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Güneşin Oğlu
Alaaddin'in Sihirli Lambası (Ç.O.) - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Tembel Memiş (Ç.O.) - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Previous
Next Post »