Hatice Aslan Kimdir? Biyografisi

Hatice Aslan
Hatice Aslan, 20 Şubat 1962 yılında Sivas'ta doğdu. Liseyi Sivas Lisesinde okudu. 1983'te Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. 1986'da İzmir Devlet Tiyatrosu'na girerek profesyonel oldu. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev alan Aslan, bu dönemde Ankara'da çekilen ve çoğunlukla kendisi gibi Devlet Tiyatroları oyuncularının rol aldığı Ferhunde Hanımlar dizisinde, ailenin ortanca kızı Nejla'yı canlandırdı.

Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçen Hatice Aslan, Ölümsüzler, Küçük Adam Ne Oldu Sana, Karacaoğlan, Müfettiş gibi oyunlarda rol aldı.

2002-2006 döneminde ise Ayşegül Atik, Ali Erkazan, Ali Sunal ve Levent Ülgen gibi oyuncularla TRT'nin popüler dizisi En Son Babalar Duyar'da Hülya rolünü oynayan Hatice Aslan, daha çok burada ki rolü ile tanındı.

2008'de Nuri Bilge Ceylan'ın 
 ''Üç Maymun'' filminde Yavuz Bingöl, Ercan Kesal ve Ahmet Rıfat Şungar ile başrolleri paylaştı. Hatice Aslan, 2010 yılında bu yana Lale Devri dizisinde Zümrüt Taşkıran karakterini canlandırıyor.

Hatice Aslan, ilk evliliğini Halil Ergök ile yaptı. Bu evlilikten 1984 doğumlu bir oğlu vardır. Ayrıca, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde tüm ailesini yitirdikten sonra ailesine kattığı 23 yaşında Ece Dizdar adında bir de manevi kızı var. İkinci evliliğini ise Renan Kaleli ile yaptı.

Filmografisi

2012 Vücut - Leyla

2011 Firar
2010 Samanyolu - Belkıs
2010-2013 Lale Devri - Zümrüt Taşkıran
2009 Şark Oyunları - Işıl'ın Annesi

2009 Masumlar - Nejla
2009 Kıskanmak
2008 Üç Maymun - Hacer
2008 Düğün Şarkıcısı - Şükran

2007 Güzel Günler - Feride
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım - Hatice
2003 Hırçın Menekşe - Pelin
2003 A.G.A
2003 Hürrem Sultan -Mahidevran Sultan
2002 Kınalı Kar - Leyla
2002-2006 En Son Babalar Duyar - Hülya
1993 Ferhunde Hanımlar
1993 Deli Balta - Rosa
1992 Elif'in Rüyaları

Hatice Aslan Ödülleri


2011 - 18. Altın Koza Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Vücut)
2009 - 2. Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
2009 - 41. SİYAD Türk Sineması Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
2009 - 7. River Run Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
Previous
Next Post »