Hatice Şendil Kimdir? Biyografisi

Hatice Şendil
Hatice Şendil, 2 Ağustos 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi İstanbullu, babası Selanik kökenli olan Hatice Şendin Antalya'da büyüdü. Üniversitede işletme bölümünü okudu. 2 sene Ayla Algan'ın da içinde bulunduğu önemli hocalardan oyunculuk dersi aldı.

Hatice Şendil, 2001'de Miss Turkey yarışmasında ve Miss Europe yarışmasında 3. oldu. Yarışmanın ardından eğitimine devam eden Hatice Şendil, 2005'te Eylül adlı dizide Aziza karakterini canlandırdı. 
Hatice Şendil, daha öncesinde ise Çelik'in "Töre" isimli şarkıya çektiği klipte oynamıştı.

2007 yılında ise İki Yabancı adlı dizide Keremcem ile başrolü paylaştı.

2008-2009 döneminde Necati Şaşmaz'ın başrolde oynadığı Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ebru karakterini oynadı. Daha sonra Karadağlar adlı dizide de rol aldı. 

Hatice Şendil, 2012 yılında bu yana Erkan Petekkaya ile birlikte Dila Hanım adlı dizide başrolü paylaşıyor.

Filmografisi

2012-? Dila Hanım - Dila Hanım

2012 Ustura Kemal
2010 Karadağlar - Gülhayat
2010 Geniş Aile - Şelale
2008 Yaban Gülü - Laçin
2008 Para=Dolar
2008-2009 Kurtlar Vadisi Pusu - Ebru
2007 İki Yabancı - Zeyno
2007 Fesupanallah - Gülpare
2005 Eylül - Aziza
2001 Yeni Hayat - Buket
Previous
Next Post »