Hazal Kaya Kimdir? Biyografisi

Hazal Kaya
Leyla Hazal Kaya, 1 Ekim 1990 yılında Gaziantep'te doğdu. Hazal Kaya, ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesinde okumuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir ve halen eğitimi devam etmektedir. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2007 yılında ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı.

Hazal Kaya, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal'i canlandırmıştır. 14 Ocak 2011 Show TV'de başladığı Adını Feriha Koydum adlı diziyle ekranlara geri döndü. Adını Feriha Koydum dizinin 2. sezon finalinde diziden ayrılan Hazal Kaya 2012-2013 sezonunda Son Yaz-Balkanlar 1912 ile ekrana döndü. Ancak dizi iyi rating almadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Hazal Kaya, 3 dil bilmektedir: Türkçe, İngilizce ve İtalyanca. 4. dil olarak Almanca öğrenmeye başlamıştır.

Filmografisi

Sinema

2011 Çalgı Çengi (Depoya Gelen Genç Kız) Yardımcı Oyuncu
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Berna Ç. Konuk Oyuncu
2011 Ay Büyürken Uyuyamam Hülya Başrol Oyuncusu
2012 Bu Son Olsun Lale Başrol Oyuncusu
2012 Otostop Aslı İlhan Yardımcı Oyuncu
2013 Mavi Dalga Arzu Konuk Oyuncu

Dizi

2006 Sıla (dizi) Berrin Konuk Oyuncu
2006 Taşların Sırrı Bengü Konuk Oyuncu
2006 Acemi Cadı Pelin Konuk Oyuncu
2007-2008 Genco Özge (Gülay Erkaya) Başrol Oyuncusu
2008-2010 Aşk-ı Memnu (dizi, 2008) Nihal Ziyagil Yardımcı Oyuncu
2011-2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Berna Ç. Konuk Oyuncu
2011-2012 Adını Feriha Koydum Feriha Yılmaz Sarrafoğlu Başrol Oyuncusu
2012 Son Yaz-Balkanlar 1912 Emine Başrol Oyuncusu
Previous
Next Post »