Hazım Körmükçü Kimdir? Biyografisi

Hazım Körmükçü
Hazım Körmükçü, 30 Ocak 1965 yılında İstanbul'da doğdu. Tiyatrocu bir aileden gelen sanatçı Darülbedayi'nin önemli oyuncularından Hazım Körmükçü'nün torunudur. Ayrıca iki kız kardeşi Hikmet Körmükçü ve Pelin Körmükçü oyuncudur.

Hazun Körmükçü, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunudur. Eğitimini bitirdikten sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu'da oyuncu olarak görev almaya başladı. Çeşitli sinema ve televizyon yapımlarında da görev almıştır.

Ayrıca seslendirme çalışmaları da yapmıştır. Müzik çalışmaları da olan Hazım Körmükçü, bazı vurmalı çalgılara hakimliği ile de bilinir.

Hazun Körmükçü, Bir Zamanlar Osmanlıda Kıyam ve Osmanlıda Derin Devlet dizilerinde Damat Ferit Paşa karakterini canlandırdı.

Filmografi 

2013 Osmanlı'da Derin Devlet - Damat Ferit Paşa

2012 Taş Mektep  - Tarık Nuri
2012 Bir Zamanlar Osmanlı'da Kıyam - Damat Ferit Paşa
2008 Sıcak - Yusuf
2008 Dur Yolcu - Halit
2007 Sıfır Dediğimde - Melih
2006 Kehribar - Oğul
2006 Kardan Adamlar - Levent
2006 Gizli Patron - Ayhan
2005 Kayıt Dışı - Sencer Kolçak
2004 Canım Annem - Kenan
2003 Alacakaranlık - Savcı
2002 Çatıdaki Kız
2002 Vaka-i Zaptiye - Ferit
2002 Abdülhamit Düşerken - Eyüp Sabri
2001 Dedem, Gofret ve Ben - Selim
2001 Cinlerle Periler
2000 Adada Bir Sonbahar
2000 Yılan Hikayesi
1999 Güle Güle
1999 Eylüle Fırtınası - Sadık Amca
1997 İntizar - Kenan
1997 Kalbimi Kıra Kıra - Gürsel
1997 Deli Divane - Serhat
1996 Tutku
1996 Mesela Dedik
1996 Ali / Sakın Arkana Bakma
1995 Ölümsüz Karanfiller - Selim
1994 Ölümüne Sevda
1993 Danimarkalı Gelin - Seslendirme
1987 Kavanozdaki Adam - Seslendirme
1982 Kara Şimşek - Seslendirme
Previous
Next Post »