Biyografi Ara

Hulusi Kentmen Kimdir? Biyografisi

 

Hulusi Kentmen
Hulusi Kentmen, 1912 yılında Bulgaristan'nın Tirnova şehrinde doğdu. Deniz Astsubay Okulundan mezun oldu ve emekli olana kadar Türk Deniz Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yaptı daha sonra emekli olarak sanat yaşamına atıldı.

Hulusi Kentmen , kendine has bıyığı ile tanınan, tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hakim vb. roller üstlendi. İlk olarak "Hisse-i Şaiya" oyunuyla profesyonel oldu. 1942 yılında "Sürtük" filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.

Hulusi Kentmen, 1967'de Hüseyin Baradan ve Şahin Tek'le daha sonra da Atıf Kaptan ile topluluk kurarak Anadolu turnelerine çıktı.

Hulusi Kentmen, Türk sinemasında çoğunlukla baba rollerinde gözükerek, babacan tavrıyla popüler oldu.

Hulusi Kentmen, 1980'de İzmir Fuarı'nda sahneye çıkarak, keman çalıp, fıkralar anlattı. Birçok TV reklamında ve "Parkta Bir Sonbahar Günüydü" adlı televizyon dizisinde oynadı.

1942-1993 yılları arasında 500'ün üzerinde filmde rol alan Hulusi Kentmen; Kartal Tibet, Tarık Akan ve Kemal Sunal gibi oyuncular ile oynadığı filmler ile tanınır.

Hulusi Kentmen, 20 Aralık 1993 tarihinde böbrek yetmezliği nedeniyle vefat etti.
Hulusi Kentmen Kimdir? Biyografisi Hulusi Kentmen Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hulusi Kentmen Hayatı, Hulusi Kentmen Biyografi, Hulusi Kentmen Nereli Hulusi Kentmen , 1912 yılında Bulgaristan'nın Tirnova şehrinde doğdu. Deniz Astsubay Okulundan mezun oldu ve emekli olana kadar Türk D... 4.5 5

Hiç yorum yok: