Hülya Darcan Kimdir? Biyografisi

Hülya Darcan
Hülya Darcan, 27 Nisan 1951 yılında İzmir'de doğdu. Bergüzar Korel'in annesidir. 1967 yılında henüz 16 yaşındayken dönemin ünlü dergilerinden Ses Mecmuası Kapak Yıldızı yarışmasında 3. olan Hülya Darcan,  sinemaya başladı.

1967 yılında ''Silahları Ellerinde Öldüler'' filminde; Fikret Hakan, Ekrem Bora ve Tugay Toksöz ile başrolü paylaşan Hülya Darcan, 1970'li yıllarda birçok filmde rol aldı.


Hülya Darcan, 1974 yılında Tanju Korel ile evlendi. Evlendikten sonra sinemaya ara veren Hülya Darcan'ın 1977'de Zeynep, 27 Ağustos 1982 tarihinde ise Bergüzar Korel olmak üzere 2 kızı oldu.

1990 yılında Kara Elmas dizisiyle oyunculuğa tekrar geri döndü. Dizide, eşi Tanju Korel ile birlikte rol alan Hülya Darcan, ardından birçok Yalı, Büyük Yalan, Zeytin Dalı, Binbir Gece gibi birçok tv dizisinde rol aldı.

Hülya Darcan, 21 Eylül 2005 tarihinde eşi Tanju Korel'i kaybetti.

2007 yılında Vazgeç Gönlüm ve Tutsak dizilerinde rol alan Hülya Darcan, 2008'de kızı Bergüzar Korel'in başrolde oynadığı Binbir Gece dizisinde Belma Ataman karakterini canlandırdı.

Hülya Darcan, son olarak 2012 yılında yayınlanmaya başlayan Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil'in başrollerini paylatığı Dil Hanım adlı dizide, Melike rolünü oynuyor.

Filmografisi

2012-? Dila Hanım - Melike
2012 Leyla'nın Evi
2010 Samanyolu
2008 Binbir Gece - Konuk Oyuncu
2007 Tutsak
2007 Vazgeç Gönlüm
2006 İyi ki Varsın
2005 Zeytin Dalı
2004 Büyük Yalan
2003 Hırçın Menekşe
2003 Baba
2002 Zeybek Ateşi
1995 Bizim Ev
1990 Kara Elmas
1973 Tarkan: Güçlü Kahraman
1973 Dağlar Kurbanı
1973 Ali ile Gül
1973 Muhteşem Hırsız
1973 Ali'ye Gönül Verdim
1973 Kaderimiz
1972 Örümcek
1972 Cehennemin Beş Delisi
1972 Yirmi Yıl Sonra
1972 İnsafsız
1971 Fakir Kızın Kısmeti
1971 Dudaktan Tabanca
1971 En Kralına Tek Kurşun
1971 Fedailer Mangası
1971 Kanunsuz Yaşayanlar
1971 Ölmeden Tövbe Et
1971 Sıra Sende Yosma
1971 Silahlar Konuşuyor
1971 Yalnız Değiliz
1971 Yumruk Yumruğa
1971 Haraç
1970 Kaderin Ağları
1970 Tehlikeli Oyun
1970 Canlı Hedef
1970 Dağların Kartalı
1970 Altın Tabancalı Adam
1970 Aslan Yürekli Mahkum
1970 Deliormanlı
1970 Kadın Satılmaz
1970 Kanlı Kader
1970 Kara Leke
1970 Yaslı Gelin
1969 Ana Yüreği
1969 Hedefte Vuruşanlar
1969 Kanlı Gelinlik
1969 Kendi Düşen Ağlamaz
1969 Sabah Olmasın
1969 Şeytanın Oyunu
1969 Şirvan
1969 Anadolu Soygunu
1969 Asi Kabadayı
1969 Asrın Kralı
1969 Beyaz Mendilim
1969 Bir Aşk Türküsü
1969 Çile
1969 Dağa Çıkan Kız
1969 Kurşunların Kanunu
1969 Çakırcalı Mehmet Efe ve Ayşe
1969 Dişi Eşkiya
1969 Beşikteki Miras
1968 Gültekin Asya Kartalı
1968 Hakanlar Savaşı
1968 Sinanoğlu'nun Dönüşü
1968 Sinanoğlu
1968 Karanlık Yollar
1968 Bir Mahkum Kaçtı
1968 Talihsiz Meryem
1968 Beş Ateşli Kadın
1968 Dertli Pınar
1967 Kanunsuz Toprak
1967 Kurbanlık Katil Melahat
1967 Çelik Bilek
1967 Kara Kartal
1967 Silahları Ellerinde Öldüler
Previous
Next Post »