Hülya Gülşen Irmak Kimdir? Biyografisi

Hülya Gülşen Irmak
Hülya Gülşen Irmak, 14 Eylül 1965 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokulun ardından, en az giriş yaşı 16 olan Ankara Devlet Konservatuvarı'na, özel bir sınav uygulanarak 13 yaşında girmesinin ardından, bu okulun Hacettepe Üniversitesi'ne bağlanmasıyla, aynı süreçte hem konservatuvarı, hem de liseyi dışarıdan bitirerek mezun olmuştur.

Çeşitli özel tiyatrolarda aldığı rollerin ardından 1984 yılında Devlet Tiyatrolarına giren Gülşen Irmak, 28 yıl süreyle aralıksız bu kurumda sanatını icra etmiştir. 1993 yılında ise, Ferhunde Hanımlar adlı televizyon dizisiyle beyazcama adımını atan oyuncu, aralıklı olarak sinema ve tv dizilerinde rol almıştır.


Hülya Gülşen Irmak, oyunculuğun dışında seslendirme, eğitmenlik ve oyuncu koçluğu gibi çalışmalarda da bulunmaktadır.

Hülya Gülşen Irmak, Keşanlı Ali dizisinde Melehat rolünü oynadı. 2013 yılında başrollerinde Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in oynadığı Çalıkuşu dizisinde Dilber Kalfa karaknterini canlandırıyor

Filmografisi

2013 Çalıkuşu - Dilber Kalfa
2011-2012 Keşanlı Ali Destanı - Melahat
2010 Gökkuşağı Çocukları, 2010
2008 For a Moment, Freedom - Jasmin'in Annesi
2008 Bizim Evin Halleri - İsmet
2002 Teyzemin Nesi Var?
2002 Havada Bulut
2000 Bizim Evin Halleri - İsmet
1993 Ferhunde Hanımlar - Müjgan
Previous
Next Post »