Biyografi Ara

Hüseyin Hatemi Kimdir? Biyografi

 

Hüseyin Hatemi
Hüseyin Hatemi, 12 Aralık 1938 yılında İstanbul’da doğdu. Babası İran’lı Ali Asgar Hatemi bey, annesi Azerbaycan göçmeni Cemile hanımdır. İkiz kardeşi Hasan Hüsrev Hatemi İç Hastalıkları Profesörüdür. İstanbul Şişli Talat Paşa İlkokulundan sonra Şişli Ortaokuluna gitti. Atatürk Erkek Lisesi'nden 1956 yılında mezun oldu.

Hüseyin Hatemi, 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk kürsüsü kadrosuna atandı. 1968 yılında "İslam hukuku ile mukayeseli olarak vakıf kurma işleri" konulu tezle doktor unvanını, Aynı üniversitede 1973 yılında "hukuka ve ahlâka aykırılık kavramı" üzerine yaptığı çalışmayla doçent, 1981 yılında "Medeni Hukukta tüzel kişilik" çalışmasıyla profesör oldu.

1985 yılında sıkıyönetim zamanında üniversiteden uzaklaştırıldı. Bu zaman zarfında serbest avukatlık yaptı. 1990 yılında tekrar üniversiteye döndü.

Çeşitli şiirleri İslam dergisinde yayımlandı. Hareket, Milli Gazete, Zaman, Yeni Gündem, Mavera, Şehir, Yeni Asya, Yeni Şafak gibi yayınlarda yazarlık ve köşe yazarlığı yaptı. İslam Hukuku hakkında dersler verdi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalında Kürsü Başkanı olarak görev yaptı.

2006 yılında yaş haddinden dolayı emekli olan Hüseyin Hatemi, Arapça, Farsça, Almanca ve Fransızca bilmektedir. İslam düşüncesi ve hukuk konusunda 40'a yakın telif ve çeviri kitabı vardır.

Emekli olmasına rağmen, halen İstanbul'daki çeşitli üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde dersler vermektedir. 2011 yılında Okan Üniversitesinde Aile Hukuku ve Vakıflar ve Dernekler Hukuku dersleri vermeye başladı. 2011 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesine geçti.

Hüseyin Hatemi, 26 ağustos 1972 tarihinde avukat Kezban Hatemi ile evlendi. 1973 doğumlu Mehmet Ali adında bir oğlu vardır.

Hüseyin Hatemi Kitapları (Bazıları)

2008 Hukuk Devleti Arayışları
2007 Şafak Yazıları Sevgi ve Küresel Namerdlik
2007 Batılılaşma
1989 Medine Düşünceleri İnsan Hakları
1987 Çağdaşlaşma Sorunu ve Toplum
İslâm Hukuku Dersleri
İnsanlık ve Sevgi Dini İslam
İlâhî Hikmette Kadın
Sis Yazıları
Hüseyin Hatemi Kimdir? Biyografi Hüseyin Hatemi Kimdir? Biyografi Biyografistan Hüseyin Hatemi Hayatı, Hüseyin Hatemi Biyografi, Hüseyin Hatemi Kitapları ve hakkında bilgi Hüseyin Hatemi , 12 Aralık 1938 yılında İstanbul’da doğdu. Babası İran’lı Ali Asgar Hatemi bey, annesi Azerbaycan göçmeni Cemile hanımdır.... 4.5 5

Hiç yorum yok: