İpek Tenolcay Kimdir? Biyografisi

İpek Tenolcay
İpek Tenolcay, 12 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Uzun süre mankenlik yaptıktan sonra 1996 yılında Şehnaz Tango adlı televizyon dizisinde rol almıştır.

İpek Tenolcay, ayrıca sunuculuk da yapmıştır. Örümcek dizisindeki başrolüyle büyük kitlelerce tanınmıştır. İyi derecede İngilizce bilen oyuncu, bir çocuk annesidir. Oyuncu 108.bölümden itibaren Kurtlar Vadisi Pusu'ya dahil oldu.

Filmografisi

Esir Sultan 2012
Yamak Ahmet 2012
Umutsuz Ev Kadınları 2012
Kurtlar Vadisi Pusu 2011-2012
Cam Kırıkları 2009
Yaban Gülü - 2008
Ayrılık - 2007
Yalan Dünya - 2007
Ankara Cinayeti - 2006
Sev Kardeşim - 2006
Kayıt Dışı - 2005
Üç Kadın - 2005
Kimsesiz Zaman Tasvirleri - 2004
Kurtlar Vadisi - 2003-2005
Kumsaldaki İzler - 2002
Abdülhamit Düşerken - 2002
Yeşil Işık - 2001
Baykuşların Saltanatı - 2000
Örümcek - 1998
Hemşerim - 1996
Şehnaz Tango - 1996

İpek Tenolcay Ödülleri

1. Beyaz İnci TV Ödülleri, 2005, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kurtlar Vadisi
Previous
Next Post »