İpek Tuzcuoğlu Kimdir? Biyografisi

İpek Tuzcuoğlu
İpek Tuzcuoğlu, 11 Kasım 1971 yılında İzmir'de doğdu. Küçükken balerin olmak isterdi. Büyüdükçe bu fikri müzikal dansçı olarak değişti.

İpek Tuzcuoğlu, 16 yaşında İzmir Devlet Tiyatrosu'nda "Boy Friend" adlı müzikalde dansçı kadrosuna alındı.


İpek Tuzcuoğlu, Karşıyaka Lisesi' ni ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi.

Mezun olduktan sonra Zeki Alasya'nın yönettiği "Ada'da Bir Sonbahar" adlı TV filminde oynadı.

İpek Tuzcuoğlu, Kendisinin miladı olarak söylediği Asmalı Konak'ta Dicle karakterini canlandırdı.
Ayrıca Crysis oyununda Helene Roshental karakterini Türkçe olarak seslendirmiştir. 2010 yılında Dürüyenin Güğümleri adlı dizide Dürüye rolüyle oynamıştır.


İpek Tuzcuoğlu, 2011 yılında, ilk kez, sit-com tarzında çekilen ve halen TRT ekranlarında yayında olan "Avrupa Avrupa" isimli dizide başrolde oynamıştır.

Filmografisi

2013 Herşey Yolunda Merkez
2012 Aşkın Halleri
2011-2012 Avrupa Avrupa
2010-2011 Düriyenin Güğümleri

2008 O... Çocukları
2008 Mahşer
2005 Köpek
2004 Ah Be İstanbul

2004 Şans Kapıyı Kırınca
2004 
Büyü
2003 Asmalı Konak
2002 Asmalı Konak
2001 Evdeki Yabancı
2000 Cinlerle Periler

2000 Güle Güle
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1998 Feride
1998 Deli Divane
1998 Hicran Yarası
1997 
İntizar
1997 Kır Çiçekleri
1997 Mirasyediler
1996 Anılarda Sevgili
1995 Umut Dünyası

1995 Ona Sevdiğimi Söyle
1995 Ölümsüz Karanfiller

1995 Bizim Mahalle
1994 
Yukarı Karakısık
1988 Evlenme Cüzdanı
Previous
Next Post »