Biyografi Ara

İzzet Günay Kimdir? Biyografisi

 

İzzet Günay
İzzet Günay, 21 Ağustos 1934 yılında Üsküdar'da doğdu. Babası, Salacak Şehir Hatları Vapurları İskelesi yöneticisi idi. Deniz Koleji'nde okudu. Haydar Paşa Lisesi'nden mezun oldu.

İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde teknik ressam olarak çalıştı. Bir süre dans hocalığı yaptı. Lisede okurken amatör tiyatroya başladı. Yeşilay Gençlik Kolu'nda sürdürdü. Askerlik dönüşü sonrası bir süre linyit ticaretiyle uğraştı.

İzzet Günay, 1957 yılında gazete ilanı ile Haldun Dormen Tiyatrosu'na girdi. Orada ilk olarak "Kara Ağaçlar Altında" adlı oyunda ufak bir rolde sahneye çıkarak profesyonel oyunculuğa başladı. Daha sonra: "Sokak Kızı İrma", "Pasifik Şarkısı", "Zafer Madalyası" ve daha birçok oyunda 1957-1963 yılları arası rol aldı. Sahne amirliği yaptı.

İzzet Günay, 1958'de Kemal Film yapımı "Kırık Plak" adlı filmde, Zeki Müren'in şoförü rolüyle sinema oyunculuğuna başladı. Birkaç filmde ufak rollerden sonra 1964'te "Varan Bir" adlı filmle baş rol oyunculuğuna geçti.

1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde başrolünü oynadığı,yabancı tiyatro eserinden adapte "Ağaçlar Ayakta Ölür" filmiyle "En iyi erkek oyuncu" ödülünü aldı. Ekonomik nedenlerle bir süre sahneye çıkarak Klasik Türk Sanat Müziği solistliği yaptı. Sinema kariyerinde mümkün olduğunca seçici davrandı. Önüne gelen her teklifte oynamadı. Sonraki yıllarında az sayıda televizyon dizisinde rol aldı. Çok küçük yaşlardan itibaren pul biriktiren sanatçı, daha sonra para, madalya,madalyon koleksiyonculuğu ilgi alanı içine girdi. 1985 yılında antika üzerine dükkân açtı. Uzmanlık alanı olan koleksiyonculuk ve antika konusunda danışmanlık yaptı.

İzzet Günay, son olarak 2005 yılında Mahsun Kırmızıgül ve Beren Saat'in oynadığı Aşka Sürgün adlı dizide Hasan Azizoğlu rolünü oynadı.
İzzet Günay Kimdir? Biyografisi İzzet Günay Kimdir? Biyografisi Biyografistan İzzet Günay Hayatı, İzzet Günay Biyografi, İzzet Günay Nereli İzzet Günay , 21 Ağustos 1934 yılında Üsküdar'da doğdu. Babası, Salacak Şehir Hatları Vapurları İskelesi yöneticisi idi. Deniz Koleji&... 4.5 5

Hiç yorum yok: