Biyografi Ara

Kartal Tibet Kimdir? Biyografisi

 

Kartal Tibet
Kartal Tibet, 27 Mart 1938 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucularındandır. Burada 4 piyes yönetir ve 16'sında oynar.

O sıralar askere giden Göksel Arsoy'un yerine bir jön arandığı için film teklifleri gelmektedir ama o ‘‘Göksel Arsoy ne alıyorsa onu alırım’’ dediği için olmaz bir türlü. Yine de Suat Yalaz'ın Karaoğlan teklifi ve ‘‘siz hangi ücreti uygun görürseniz’’ cevabı nedeniyle Yeşilçam'a adımını atar. Tabii önce at binme, dövüş gibi dersler alır.

Karaoğlan'dan sonra Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ın sinema versiyonlarında, Sarmaşık Gülleri'nden Boş Çerçeve'ye bir dolu melodramda, Zambaklar Açarken, Çalıkuşu gibi pek çok edebiyat uyarlamasında, salon komedilerinde, tarihi filmlerde rol aldığı oyunculuk kariyeri sadece on yıl sürer.

İlk kez 1977'de Tosun Paşa filmiyle yönetmenliğe adım atar. 20'den fazlasında Kemal Sunal'ın rol aldığı çoğu iyi gişe yapan 56 film yönetir. Tabii sonra televizyon dönemi başladığı için, 12 dizinin, 200'den fazla bölümünü çeker. Mesela, Süper Baba, Borsa, Bizim Aile, Ah Bir Zengin Olsam...

Kartal Tibet, 1963 yılında Gündüz Sencer hanım ile evlendi. Kanat adında bir oğlu ve Kumru adında bir kızı vardır.

Kartal Tibet, som olarak 2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Zoraki Koca adlı televizyon dizisini yönetti. 2008 yılında Show TV'de yayınlanan Hayat Güzeldir dizisinin yönetmenliğini üstlendi.
Kartal Tibet Kimdir? Biyografisi Kartal Tibet Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kartal Tibet Hayatı, Kartal Tibet Biyografi, Kartal Tibet Nereli Kartal Tibet , 27 Mart 1938 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1961... 4.5 5

Hiç yorum yok: