Kenan Kalav Kimdir? Biyografisi

Kenan Kalav
Yusuf Kenan Kalav, 1 Kasım 1961 yılında doğdu. Alman Suzi Hanım ile Mardinli kimya profesörü Cevat Bey'in oğlu olarak dünyaya geldi. İstanbul Özel Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Münih'te turizm ve otelcilik eğitimi aldı.

Eşinin çiçekçi dükkanında çalışan Latif Deniz ile Kenan Kalav İstanbul'dan İspanya'nın Barselona kentine gitmek için yola çıktılar. Havaalanına adım atar atmaz polis tarafından gözaltına alındılar. Kalav'ın anlattığına göre neler olup bittiğini anlayamamıştı. Ama gerçek ortadaydı, bavullarında iki buçuk kilo eroin vardı. Kalav'ın ifadesine göre aktör kahve içerken, bavulunu check-in yaptırması için Deniz'e vermişti ve uyuşturucu yüklü bavullar onun adına kaydedilmişti. Kalav, Barselona'daki Gerona Hapishanesi'nde 10 yıl hapis cezası aldı. İlk bir buçuk yılı hücrede geçti. Sonra altı kişilik bir koğuşa alındı. Bu arada İspanya kralı Carlos'a af dilekçesi ile gönderildi. Sonra bir gün cezaevi müdürünün 'postası' oldu. Cezaevinde; sadece geceleri yatıyor, gündüzleri ise, kendine iş kurmak için uğraşıyordu. Yaklaşık beş yıl cezaevinde yattıktan sonra 1996'da şartlı tahliye edildi. Bu sürenin bitimi olan 1999 yılına kadar da İspanya'da kaldı. O arada Barcelona'da bir restoran açtı.

Karıştığı bir motosiklet kazasından sonra evini basan üç polis tarafından dövülen Kenan Kalav, bu olayın ardından Türkiye'ye kesin dönüş yapmaya karar verdi. 38 yaşında Türkiye'ye dönünce bir trafik kazası geçirdi ve tekrar oyunculuğa döndü.

Nesra Hanım ile evliliğinden Cankurt adlı bir oğlu var. Ahu Tuğba ile geçmişte aşk yaşamıştır.


Filmografisi

İşte Benim 2006 (Murat rolünde)
Melekler Adası 2004 (Ferhat rolünde)
Bir Yıldız Tutuldu 2003 (Kemal rolünde)
Bıçak Sırtı 2001
Sultan (dizi) 2001
Kurt Kapanı 1999 (Serdar rolünde)
Yılan Hikayesi
Deniz Yıldızı 1988
Yengeç Burcu 1988
Erkek Sevgisi 1987
Bir Kadın Tuzağı 1987
Günah Gecesi 1987
Atmaca 1987
Savunma 1986
Uçurum 1986
Mazideki Kadın (film) 1986
Gün Doğmadan 1986
Çalıkuşu 1986 (Kâmuran rolünde)
Katiller de ağlar 1985 (Kenan rolünde)
Paranın Esiri (film) 1985
Suçlu Gençlik (film) 1985
Ömrümün Tek Gecesi (film) 1984
Tutku (Şerif Ali rolünde)
Çaresiz (film) 1976
Previous
Next Post »