Kerem Atabeyoğlu Kimdir? Biyografisi

Kerem Atabeyoğlu
Kerem Atabeyoğlu, 9 Şubat 1968 yılında doğdu. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitiren ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı bölümüne devam eden Atabeyoğlu, ilk deneyimini Kent Oyuncuları'nda edindi.

Kerem Atabeyoğlu, Dormen Tiyatrosu ve Tiyatrokare'de bir çok oyunda rol aldı. Dizi, film, reklam ve belgesel seslendirmeleri yapmakta olan sanatçının, İlk evliliğinden Doğa adında bir kızı vardır. 2011 yılının sonunda, kendisi gibi oyuncu olan Almıla Uluer ile evlenmiştir.

Kerem Atabeyoğlu, 1955'ten 1995'e Dormen Tiyatrosu'nun 40 Yılı (ISBN 9753651030) isimli kitabın yazarıdır.


Filmografisi

Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam : Altan Dönmez - 2012
Aşk ve Ceza : Kudret Sabancı - 2010
Derman (dizi) - 2008
Kavak Yelleri - 2007
Rüya Gibi - 2006
Tadımız Kaçmasın - 2005
Son Osmanlı - 2005
Köpek : Cem Akyoldaş - 2005
Sevinçli Haller - 2004
Perili Ev - 2004
Şapkadan Babam Çıktı - 2003
Esir Şehrin İnsanları - 2003
Kurşun Yarası - 2003
Sultan Makamı - 2003
Yalanın Batsın - 2002
Canım Kocacığım - 2002
Parça Pinçik - 2000
Güneşe Yolculuk - 1999
Şehnaz Tango - 1996
İnce İnce Yasemince - 1995
Yaz Evi - 1993

The Adventures of Young Indiana Jones: Daredevils of the Desert - 1992
Harry Potter (Severus Snape'i seslendirmiştir)

Kerem Atabeyoğlu Ödülleri 

Magazin Gazetecileri Derneği, 1994, Yılın En Başarılı Tiyatro Oyuncusu ödülü
Selim Naşit Özcan Tiyatro Ödülleri, 2004, "En Başarılı Yardımcı Komedi Erkek" ödülü
Previous
Next Post »