Biyografi Ara

Kerem Yılmazer Kimdir? Biyografisi

 

Kerem Yılmazer
Kerem Yılmazer, 1945 yılında Denizli’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Kerem Yılmazer,  1988’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda konuk sanatçı olarak çalışmaya başladı ve 1990’da kadrolu oldu.

Özel tiyatrolarda da çalışan Kerem Yılmazer;  Eşkıya Aşkı, Kirli Yüzlü Melek, Gökçeçiçek (Kozluca Hüseyin), Ben Doğarken Ölmüşüm ve Gelinin de aralarında bulunduğu 12 filmde rol aldı.

Televizyon seyircilerinin de yakından tanıdığı sanatçı, Dikiz Aynası, Pembe Panjurlu Ev, Yalnızlığın Öteki Adı, Karar Sizin, Çekirdek Ailesi gibi dizilerde oynadı.

Kerem Yılmazer, 1960’lı ve 1970’li yıllarda şarkıcılık yaptı, birçok müzikalde rol aldı.

Yurtdışında sahne sanatları üzerine eğitim alan Kerem Yılmazer,  Şehir Tiyatroları’nda da Kuşlar Müzikali, Genç Osman, Hürrem Sultan, Kuyruklu Yıldız Altında, Tensing adlı oyunlarda rol aldı.

Kerem Yılmazer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu sezon “Bizans Düştü” adlı oyunda kadı, Hakimiyet-i Milliye Aşevi adlı oyunda da Halide Edip Adıvar’ın kocası Adnan Adıvar rolündeydi.

Son olarak II. Uluslararası Beyoğlu Buluşması etkinlikleri kapsamında Kerem Yılmazer, Nazım Hikmet ile Yunan şair Yannis Ritsos’un şiirlerini yorumlamıştı. Akbank Kültür Sanat Merkezi’ndeki şiir dinletisine Esin Afşar ve Yunan sanatçılar da şarkılarıyla eşlik etmişlerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Kerem Yılmazer, 20 Kasım 2003 tarihinde Levent’te bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Kerem Yılmazer, kendisi gibi bir tiyatro sanatçısı olan Göksel Kortay ile evliydi.

Filmografisi

1969 Eşkıya Aşkı
1969 Kirli Yüzlü Melek
1972 Yaralı Kurt
1972 Gökçeçiçek
1973 Ben Doğarken Ölmüşüm
1973 Gelin
1976 Güngörmüşler
1982 O Kadın
1986 Yoksul
1986 Kızlar Sınıfı Tatilde
1987 Yarın Artık Bugündür
1993 Üç Kişilik Dünya
Kerem Yılmazer Kimdir? Biyografisi Kerem Yılmazer Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kerem Yılmazer Hayatı, Kerem Yılmazer Biyografi Kerem Yılmazer , 1945 yılında Denizli’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Kerem Yılmazer,  1988’de İstanbul Büyükşehi... 4.5 5

Hiç yorum yok: