Kibariye Kimdir? Biyografisi

Kibariye
Kibariye (Bahriye Tokmak) , 10 ağustos 1960 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesi Kapaklı köyünde doğdu. Kibariye doğduğunda annesi ile babası henüz evlenmemiş ve bu nedenle nüfus kayıtlarına doğum tarihi daha sonra 1959 olarak geçti. 1981'de kayıtlardaki doğum tarihinin düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu ve 1960 olarak değiştirildi.

Ailede daha sonra 8 kardeşi oldu. Ailesi pamuk ve tütün toplayıcılığı ile geçinmekteydi. Ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle hiç okula gitmedi. İlk olarak Akhisar'da bir gazinoda sahne aldı. Kısa süre sonra aynı gazinoda çalışan bir arkadaşının aracı olmasıyla 1974 yılında İzmir'deki bir pavyona sahne almak için gitti. Ancak pavyon sahipleri Kibariye'nin sesini dinlemeden, fiziğine bakarak Kibariye'yi işe almadı. 2 yıl sonra 1974'te gittiği aynı "Çağlayan Saz"a gitti ve bu kez pavyon sahibiyle anlaşarak sahne aldı ve 150 lira aldı.

1980'lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, o yıllarda İzmir Fuarı'na gelen tüm sanatçıların dikkatini çekti. Bunlar arasında Muzaffer Özpınar da vardı. Ünlü bestekar, sanatçıyı o zamanlar İstanbul
'da Stardust gazinosunu çalıştıran Turgut Akyüz'e anlatır ve merhum Turgut Akyüz, Kibariye'yi dinlemek ister. İzmir'den İstanbul'a gelen Kibariye'nin kaderi de böylece değişmeye başlamış olur. Gazinocu Turgut Akyüz tarafından çok beğenilen Kibariye Stardust gazinosunda sahne almaya başladı.

Kibariye, çok kısa sürede gerek sesi, gerekse yorum her şeyden önemlisi de doğallığıyla tüm medyanın dikkatini çeker. Böylece bir teklif yılbaşı gecesi (1981) TRT Televizyonundan gelir. Kibariye'nin yaşamını birden bire değiştiren yeni hayat başlamış olur. 1982'de ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Kibariye, ''Kim Bilir'' adlı parça ile çıkış yakalar ve 1981'den 1990'lara 21 albüm yapar. Halkın Kibariye'ye gösterdiği yoğun ilgi çeşitli gazinolarda gece klüplerinde Anadolu ve Avrupa turnelerinde çalışması sağlar. Bu çıkış Özel TV kanallarının da ilgisini çeker. İlk show "Darısı Başınıza" isimli evlendirmeyi konu alan eğlence programı ile Kanal 6 ile başlar, daha sonra "Eğlen Coş İşte Kiboş" ismi ile ATV'de devam eder daha sonra Star TV'de "Kibariye Show" ile ve son olarak TGRT'de yapılan program ile sona erer. Ardından 2011 yılı Ekim ayında Kanaltürk TV de Kibariye isimli programa başlar.

Son olarak da ATV'de yayınlanan Oryantal Star yarışmasında jürilik yapmıştır.

Kibariye, ilk evliliğini 21 Aralık 1979 yılında şoförü olan Tünay Ürek ile yaptı. Aldatılma gerekçesiyle 1996 yılında boşandı. 1999 yılında 1981 doğumlu Ali Küçükbalçık ile evlendi ve bu ikincisi olan evliliğinden 2000 doğumlu Birgül adında bir kız çocuğu vardır.


Albümler

1981 Kimbilir
1982 Aşkın Adresi
1982 Gelin Ağıtı
1983 İşte Kibariye
1985 Hayat Merdiveni
1986 Kibariye
1986 Romanika (Sabredemedim)
1987 Hançer (İyimserim)
1987 Sevmenin Bedeli
1988 Avustralya Konseri
1989 Arabesk'in Sultanı
1989 
Benim Şarkılarım En Büyük Kibariye
1990 Aşk Çemberi
1991 Şarkılara Hayat Veren
1992 Aşkın Sesi
1992 Bir Tutkudur
1993 Kibariye '93
1996 Kara Kışlar
1993 İşte Ses İşte Yorum
1994 Kibariye Fırtınası
1995 Bir Numara
1995 Kül Kedisi
1998 Bir Duygudur Kibariye
2000 Boyun Eğmem
2001 Yeniden
2003 Ben Ayakta Ağlarım
2006 Gülümse Kaderine
2008 Koleksiyon: Bir Numara
2008 Anlayamazsın
2010 4 Mevsim

Filmografisi

1981 Kimbilir - Kibariye
1987 Şen Sulukule - Güler
2000 Hayatım Roman - Kendisi
2002 Reyting Hamdi - Konuk Oyuncu
2005 Çeşm-i Bülbül - Bülbül

2005 Hababam Sınıfı Üç Buçuk - Müzik Hocası Nuriye
Previous
Next Post »