Köksal Engür Kimdir? Biyografisi

Köksal Engür
Köksal Engür, 1946 yılında Kars'ta doğdu. 1956'da daha 10 yaşında, TRT Ankara Radyosu, Çocuk Saati programında kısa radyo tiyatrolarıyla başlayan deneyimleri, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden 1969 yılında mezun olana kadar sürdü.

TRT'de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarını yada Köksal Engür, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Haldun Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolarda ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında çeşitli roller aldı. 

Radyo deneyimlerini seslendirmedeki ustalığını geliştirmekte kullanan Engür, tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerinde de oynadı. Sanatçı, Süngerbob Kareşort çizgidizisinde Squitward'ü seslendirmektedir.Korkuyorum Anne filmiyle ödül alan oyuncu, Susam Sokağı'ndaki Büdü karakterini ve Red Kit'i çizgi filminde de Red Kit'i  seslendirmiştir. 

Leyla ile Mecnun'da Ak Sakallı Dede ve Karabasan rollerinde oynayan Köksal Engür, 2013 yılında Bende Özledim adlı dizide Leyla ile Mecnun dizisinden sonra yaşadıklarını anlatan Bende Özledim adlı dizi de rol aldı.

Filmografisi

2013 Özür Dilerim
2013 Sürgün İnek
2013 Bende Özledim
2012 Şubat
2012 Sen Kimsin? - İsmail
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi - Turan Altayli
2011-2013 Leyla ile Mecnun - Ak sakallı Dede/Karabasan
2010 Deli Saraylı - Cezzar Paşa
2009 Kurtlar Vadisi Gladio
2008 Güneşin oğlu - Fikri Şemsigil
2007 Dudaktan Kalbe
2006 Beş Vakit
2006 Sağır Oda
2005 Dolunay
2004 Dayı
2004 Kadirşinas
2004 Korkuyorum Anne
2002 Yıldızların Altında
2002 Zerda
2001 Karanlıkta Koşanlar
2000 Vizontele
1999 Sevgilim İstanbul
1998 Dış Kapının Mandalları
1988 Keşanlı Ali Destanı


Köksal Engür Ödülleri

2005 16. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Korkuyorum Anne
2002 Afife Jale Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu-Tek Kişilik Şehir
1999 Afife Jale Tiyatro Ödülleri - Yılın En İyi Erkek Oyuncusu - Molly Sweeney
Previous
Next Post »