Lale Yavaş Kimdir? Biyografisi

Lale Yavaş Kimdir
Lale Yavaş, 29 Eylül 1978 yılında İsviçre'nin Zürih şehrinde doğdu. Bern Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Müzik ve Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Alles Wird Gut, Ben İsviçreli Bir Bankacıydım ve Imbissness adlı filmlerde rol aldı. 2005 yılında Alman birinci kanalı ARD'de gösterilen Zeit der Wünsche (Dilekler Zamanı) adlı iki bölümlük televizyon filmindeki performansından dolayı çok sayıda olumlu eleştiri aldı. Türkiye'den Almanya'a iş göçü bağlamında bir aşk hikâyesinin anlatıldığı bu filmdeki başarısı, Adolf Grimme Ödülü ve Alman Sat1 televizyon kanalı tarafından verilen "sinematik yeni yetenek" ödülünü almasını sağladı.

Lale Yavaş, 2006 yılında ise ünlü Lüksemburglu yönetmen Andy Bausch'un Deepfrozen filminde, Peter Lohmeyer ile birlikte başrolü üstlendi.

Lale Yavaş, sinema filmlerinin yanı sıra, Alman televizyon sinemacılığında önemli bir yeri olan "Tatort" adlı polisiye dizilerde de rol alıyor. Yavaş, 2005 yılından beri, Saarländischer Rundfunk kanalı tarafından hazırlanan Tatort dizilerinde, komiser Maximilian Brückner ve Gregor Weber ile birlikte çalışan alımlı adli tıp doktoru Rhea Singh'i canlandırıyor.

Lale Yavaş, 2012 yılında Güzelliğin On Par'etmez filminde ki Veysel'in Annesi rolü ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nide ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.

Filmografisi

2012 Güzelliğin On Par’etmez - Veysel'in Annesi
2009 Kasaba - Yağmur
2009 Evet, ich will! - Özlem
2006 Hatırla Sevgili - Zeynep
2006 Deepfrozen
2006 Der Letzte Zug - Lea Neumann
2006 Tod eines Keilers
2005 Tatort
2005 Zeit der Wünsche (Dilekler Zamanı) - Melike
2003 Imbissness
Previous
Next Post »