Levent Kırca Kimdir? Biyografisi

Levent Kırca
Levent Kırca, 28 Eylül 1950 yılında Samsun'un Ladik ilçesinde doğdu. 1964 yılında Cüneyt Gökçer'in öğrencisi olarak Ankara Devlet Tiyatrosu'nda ilk kez sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

Levent Kırca, 1978 yılında Altınşehir adlı film ile sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

Levent Kırca, 1975 yılında Nur Diner ile evlendi. Bu evliliğinde 2 çocuğu oldu. 1985 yılında Nur Diner ile boşandı. 2. evliliğini ise 1985 yılında Oya Başar ile yapan Levent Kırca, bu evlilikten Umut ve Ayşe adında 2 çocuğu dünyaya geldi. 2000 yılında boşanıp, 2001 yılında bir kez daha evlendiler, ancak 2005 yılında tekrar boşandılar. 

1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 


Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında ''Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas'' adlı komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığıdan dolayı dizi 4 bölüm sürmüş ve bitmiştir. 

Levent Kırca, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarlığı yaptı. 2013 yılının Ocak ayında ise Ulusal Kanal genel müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

Levent Kırca, 2014 Yerel Seçimleri'nde İşçi Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Filmografisi (Bazıları)

2011 Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas
2010 Son İstasyon
2009 Olacak O Kadar
2006 Rating Kasabası (Oyuncu ve yönetmen)
2004 Ağa Kızı
2004 Kendini Bırak Gitsin
2002 Şeytan Bunun Neresinde, (Oyuncu ve yönetmen)
2001 Son, (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
2000 Üç Baba Hasan (Oyuncu ve yönetmen)
2000 Ölürsün Gülmekten
1986 Yeniden Olacak O Kadar(Dizi)
1985 Mavi Muammer
1979 N'Olacak Şimdi
1978 Taşı Toprağı Altın Şehir
1974 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Previous
Next Post »