Leyla Bilginel Kimdir? Biyografisi

Leyla Bilginel
Leyla Bilginel, 21 Aralık 1977 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Bir kız bir erkek kardeşi vardır. Küçük yaşlardayken babası ile annesi ayrılmışlardır. Erkek kardeşi Serkan 24 yaşında uykusunda vefat eden  Leyla Bilginel, önceden Kömürcü olan soyadını da mahkeme yoluyla Bilginel olarak değiştirmiştir.

Leyla Bilginel, 2007 yılında ABD’de New York’ta bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kalarak, bu şekilde bebek dünyaya getiren ilk Türk olmuştur. Oğlunun adı Serkan Kayra’dır.

Leyla Bilginel, 2 yıl kadar haber spikerliği de yaptı. Ankara’da Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde okurken, devlet tiyatrolarından oyunculuk eğitimi de aldı. Ardından önce reklam filmleri, katalog çekimleri derken oyunculuğa başlamış oldu. Çeşitli dizi filmlerde görev aldı.

2013 yılında Sevme Yanarsın adlı tiyatro oyununda görev almıştır. Charles Dyer’in Taşralı oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan Sevme Yanarsın oyununda Leyla Bilginel, Onur Şenay ve Genco Çağlar ile birlikte sahneye çıktılar.

Leyla Bilginel, 2012 yılında TV8’de yayınlanan ve Kenya'da yapılan Tropytürk yarışmasına katılmıştır.

Leyla Bilginel, 2013 yılında Qüfür filminde Gülizar karakterini canlandırdı.

Filmografisi


2013 Qüfür - Gülizar
2010 Kılıç Günü - Suzan Kızıltan
2009 Maskeli Balo
2008 Pars: Narkoterör
2007 Emret komutanım: Şah mat
2007 Gurbet Yolcuları
2006 Kördüğüm
2005 Savcının Karısı
2002 Yeşil Işık
2002 Seni Yaşatacağım
2001 - Nisan Yağmuru (Dizi)
1998 - Aynalı tahir (Dizi)
Previous
Next Post »