Macit Sonkan Kimdir? Biyografisi

Macit Sonkan
Macit Sonkan, 1953 yılında İzmir'in Torbalı ilçesinde doğdu. Güzel Sanatlar Tiyatro Oyunculuk mezunudur. Sanat hayatına 1978 yılında Devlet Tiyatrosu'nda başladı. Çocuk tiyatrosu üzerine yoğunlaşan Macit Sonkan, yurt dışında sergilenen oyunlarda da rol aldı. Tiyatro alanında birçok oyunda ödül kazanmıştır.

Macit Sonkan, tiyatro oyunculuğu dışında 80'li yıllardan beri sinema filmleri ve tv dizilerinde de rol almaktadır. Gurbetçiler, Deli Yürek, Ezo Gelin, Aşk Bir Hayal gibi yapımlarda rol aldı. 2013 yılında Saadet Işıl Aksoy ve Tolgahan Sayışman'ın başrolde oynadığı Sürgün filminde Halil karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2013 Sürgün - Halil
2012 Alev Alev
2011 Reis - Yaşar

2009 Melekler ve Kumarbazlar - Taner
2009 Güneşi Gördüm - İsa
2009-2010 Aşk Bir Hayal - Peyman Ağa
2008 Dilberin Sekiz Günü - Ali'nin Babası
2008 Avanak Kuzenler - Muhtar
2007 Sessiz Fırtına - İzzet Sancaktar
2007 Dede Korkut Hikayeleri : Boğaçhan
2006 Hasret - Ali Eşref
2006-2007 Ezo Gelin - Dinar Usta
2005 Alanya Almanya

2004 Çalınan Ceset
2004 Hayalet - Galip
2004 Bir Aşk Hikayesi - Ali
2004 Aşkımızda Ölüm Var
2001 
Deli Yürek: Bumerang Cehennemi - Kasap Hasan / Dakotalı David
2000 Kırık Zar - Neyzen
2000 Artık Çok Geç - Salih
2000 Abuzer Kadayıf - Mafya Babası
1999 Deli Yürek - Başkan
1997 İnsan Kurdu
1997 Yasemince
1996 Tersine Akan Nehir
1996 Köşe Kapmaca
1996 Gurbetçiler - Dozer Sadık

1996 Acı ve Tatlı Günler
1995 Çiçek Taksi
1993 Süper Baba

1990 Camdan Kalp
1987 Ateşten Günler - Binbaşı Cemal
1982 Dost Eller - Asker Barın
Previous
Next Post »