Mehmet Ali Nuroğlu Kimdir? Biyografisi

Mehmet Ali Nuroğlu
Mehmet Ali Nuroğlu, 7 Eylül 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Felsefe okumayı düşünmesine karşın, lise yıllarında okul kulüplerinde başladığı tiyatro oyunculuğunu meslek edinmeye karar verdi.

ODTÜ felsefe bölümünde Okuduğu üç yılı geride bırakıp, Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümüne girdi. Daha okul bitmeden Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunlarda görev aldı, hatta bir ara Semih Sergen'in asistanlığı yaptı. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinden teklif alınca İstanbul'a geldi. 12 Eylül öncesi döneminin farklı bir bakış açısıyla anlatıldığı dizide, devrimci Mehmet karakterini başarıyla canlandırdı.Daha sonra Zincirbozan filminde ise Reis lakaplı Ülkücü bir genci canlandırmıştır. Sonradan yine aynı ekiple Kurtuluş savaşını anlatan Kırık Kanatlar dizisinde rol aldı.Nuroğlu 28.10.2011 tarihinde Kadıköy Evlendirme Dairesinde kıyılan nikahı dünya evine girmiştir.

Filmografisi

Uçurum (2012) Adem
Ömre Bedel (2009) Erdem
Vurgun (2008)
Kırık Kanatlar (2006) Nevzat
Başka Yerde Yok (2005)
Çemberimde Gül Oya (2004) Mehmet
Yuvadan Bir Kuş Uçtu (2004) Mehmet

---------------------------------------------
Sonsuz (2008)
Başka Semtin Çocukları (2008)
Nokta (2008)
Peri Tozu (2007)
Zincirbozan (film) (2007)
Cenneti Beklerken (2006)
Umut Adası (2006)
An Eye for a Tooth (2005)
Previous
Next Post »