Mehmet Aslantuğ Kimdir? Biyografisi

Mehmet Aslantuğ
Mehmet Aslantuğ, 25 Eylül 1961 yılında Samsun'da doğdu. Aslen Çerkes kökenlidir. Liseyi Samsun'da tamamladı. Öğrencilik yıllarında tiyatro ile oyunculuğa başlayan Mehmet Aslantuğ, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü oyunculuk sevdası nedeniyle bıraktı ve  oyunculuk hayatına atıldı.

1992 yılında kendi yapım şirketini kuran Mehmet Aslantuğ, 1996'da kendisi gibi oyuncu olan Arzum Onan ile evlendi. Evliliklerinden Can adında bir çocukları oldu.

Mehmet Aslantuğ, 1997-1999 yılları arasında oynadığı Sıcak Saatler adlı dizi ile ününü pekiştirdi. 2003 yılında Atv'de yayınlanan Bir İstanbul Masalı adlı dizide Selim Arhan rolünü canlandırdı.

Mehmet Aslantuğ, 2009 yılında Orhan Kemal'in eserinden uyarlanan Hanımın Çiftliği dizisinde Özgü Namal ile birlikte rol aldı.


2012 yılında Veda dizisinde Mehmet Reşat Bey karakteriyle beğeni toplayan Mehmet Aslantuğ, 2013 yılında yayınlanmaya başlayan Ben Onu Çok Sevdim dizisinde Adnan Menderes karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2013 Ben Onu Çok Sevdim - Adnan Menderes
2012 Veda - Mehmet Reşat Bey
2011 Canım Babam - Doktor Kerem
2010 Aşkın İkinci Yarısı (Senarist-Yönetmen)
2009 Hanımın Çiftliği - Muzaffer Bey
2003-2005 Bir İstanbul Masalı
2001-2002 Hırsız
1999 Merdoğlu
1997-2000 Sıcak Saatler
1997 Yeni Bir Yıldız
1996 Akrebin Yolculuğu
1995 Kurtuluş
1995 Bir Kadının Anatomisi
1994 Gerilla
1994 Yengeç Sepeti
1993 Yalancı
1992 Kapıları Açmak
1991 Karayar Köprüsü
1991 Kopuk Dünyalar
1990 Vurguna İnmek
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1989-1990 İz Peşinde
1987-1988 Belene
1987 Ateş Böceği
1986 Gündoğmadan
Previous
Next Post »