Melahat Abbasova Kimdir? Biyografisi

Melahat Abbasova
Melahat Abbasova, 18 Mayıs 1969 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğdu. Azerbaycan Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro ve Sinema Oyunculuğu Bölümü mezunu olan Abbasova, Şehir Tiyatroları kadrolarında yer almakta olup, Azerbaycan'da dünyaya gelmiş ve sanat yaşamına başladığı ülkesinden evlendikten sonra ayrılarak, Türkiye'ye yerleşmiştir. Sanatçı, bir çok oyunda rol almanın yanı sıra, tiyatroda yönetmenlik de yapmaktadır. Melahat Abbasova, tiyatro dışında sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.








Filmografisi

Binbir Gece - 2006
Köpek - 2005
Hacı - 2005
Asla Unutma - 2005
Hayatın İçinden - 2004
Yaralı - 2002
Eskici Baba - 2000
Ayrı Dünyalar - 1998
Yalan - 1997
Hüzün Çiçeği - 1996
Süper Baba - 1993
Süreyya - 1986

Tiyatro


Deri Ceket
Lüküs Hayat
Tensing
İstanbul'un Gözleri Mahmur
Çalıkuşu
Moliere ya da Kara Komplo
Pembe Konağın Gelinleri
Sarıpınar 1914

Previous
Next Post »