Merve Boluğur Kimdir? Biyografisi

Merve Boluğur
Merve Boluğur, 16 Eylül 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Merve Boluğur, daha önce birkaç filmde rol almış, reklam filmlerinde oynamıştır. 2006-2007 yıllarında yayınlanan televizyon dizisi Acemi Cadı'da Ayşegül adlı bir cadıyı canlandırarak başrol oynamış ve bu sayede tanınmıştır. Daha sonra da TRT´de yayınlanan Aşk Yeniden adlı dizide Eylül adında bir karakteri canlandırmıştır.


Merve Boluğur, 2009 yılında Star TV'de yayınlanan Kül ve Ateş dizisinde Hayal İsfendiyar adlı karakteri canlandırarak oyunculuğuna devam etmiştir. Küçük Sırlar adlı dizide Ayşegül karakterini canlandırmıştır. 


Merve Boluğur, son olarak Kuzey Güney adlı dizide Zeynep karakterini canlandırmaktadır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır.2012-Mayıs ayı itibariyle Rexona markasının reklam yüzü olmuştur.


Filmografisi

Dizi

2006-2007: Acemi Cadı (Ayşegül)
2007: Aşk Yeniden (Eylül)
2009: Kül ve Ateş (Hayal İsfendiyar)
2010-2011: Küçük Sırlar (Ayşegül Yalçın)
2011-2013: Kuzey Güney (Zeynep)

Sinema

2006: Keloğlan Karaprense Karşı (Birgül)
2007: Gomeda
2008: Hoşçakal Güzin (Bahar)

Merve Boluğur Ödülleri

2010 Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri, 2010 yılının umut vaadeden bayan oyuncusu
2011 TelevizyonDizisi.com, Yılın en iyi yardımcı bayan oyuncusu
Previous
Next Post »