Meryem Uzerli Kimdir? Biyografisi

Meryem Uzerli
Meryem Sahra Uzerli, 12 Ağustos 1983 yılında Almanya'nın Hessen'in Kassel Şehrinde doğdu. Babası Türk, Annesi Almandır.

Meryem Uzerli, İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. 173 cm boyunda olan genç oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmaktadır.

Meryem Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan'a paralel olacak kadar gelişmiştir.

Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin- 'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye'de bütün oyuncu ajansları, bütün tiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır. Uzerli, aralarından en uygunu görüldü ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Genç Oyuncu, 2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır.


Filmografisi

2008 Inga Lindström Britta
2009 Das total verrücktes Wochenende - Sinema
2009 The Line Anna Kısa Film
2009 Sterne über dem Eis Öğrenci - Sinema
2010 Journey of No Return Hostes - Sinema
2010 Ein Fall für zwei Ankel
2011 Muhteşem Yüzyıl - Hürrem Sultan 
Previous
Next Post »