Metin Yıldız Kimdir? Biyografisi

Metin Yıldız
Metin Yıldız, 20 Ağustos 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Fatsa'lıdır. Memur bir ailenin ortanca çocuğudur. Lise mezunudur. 1996 yılında profesyonel tiyatro hayatına başladı. Birçok tiyatro oyunu ve dizide rol aldıktan sonra 2003 yılında Yılmaz Erdoğan'ın oynadığı Vizontele Tuuba ile birlikte BKM serüveni başladı. 2003 yılından beri BKM Mutfak'da çalışmaktadır. Halen BKM Mutfak’ta oyunculuk ve yazarlık yapmaktadır.

Metin Yıldız, 7 Mayıs 2008 tarihinde, Kanal D'de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar'da birçok skeçte oynamıştır. 

Metin Yıldız, son olarak 2011-2013'te Şafak Sezer'in oynadığı Alemin Kralı dizisinde Kubat Otuzşubat rolünü oynadı. Ayrıca 2012 yılında Oğlum Bak Git filminde de Kürşat rolünü canlandırdı.

Metin Yıldız evli ve 2 çocuk babasıdır.

Filmografisi


2013 Sağ Salim 2 Sil Baştan
2012 Oğlum Bak Git - Kürşat
2011 Yangın Var - Muharrem
2011-2013 Alemin Kıralı - Kubat Otuzşubat
2010 Nene Hatun
2009 Neşeli Hayat
2009 Çok Filim Hareketler Bunlar
2008-2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar - Metin
2008 Sınıf
2007 Kutsal Damacana - Radyocu
2006 Yeşeren Düşler
2006 Bir Demet Tiyatro
2006 Selena - Deli
2004 Kalp Gözü - Macit
2004 Haziran Gecesi - Şehmuz
2003 Vizontele Tuuba -  Cazgır
2003 Parmak İzi
2002 Çocuklar Duymasın - Arap
2002 Sır Kapısı
1999 Deli Yürek - Necmi
1998 Gemide
1997 Ruhsar - Polis
Previous
Next Post »