Muhammet Uzuner Kimdir? Biyografisi

Muhammet Uzuner
Muhammet Uzuner, 30 Haziran 1965 yılında Samsun'da doğdu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. 1993 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesi'ni kurdu. Burada 2004 yılı sonuna kadar oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti.

Antalya’da bulunduğu süre içinde Tiyatro Atölyesi, Antalaya Belediye Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 2006 yılından itibaren, İstanbul’da Tiyatro Pera’da oyunculuk yapmaktadır.

Muhammet Uzuner, ayrıca sinema ve tv dizilerinde de rol almaktadır. 1995 yılından bugüne kadar birçok önemli yapımda rol aldı.


Filmografisi

2012 Küf - Murat
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki - Arif Yücel

2011-2012 Koyu Kırmızı - Mahir Güzey
2011 Yurt
2011 Kalbim Seni Seçti - Onur
2010 Bir Zamanlar Anadolu'da - Doktor
2010 Görünmeyen : 2010 - Ekrem
2009 Parmaklıklar Ardında - Baş Gardiyan Kemal
2009 Binbir Gece - Komiser Turgut
2008 Gece Gündüz
2008 Rüzgâr - Hilmi
2007 Münferit - Müfettiş Yardımcısı
2007 Bıçak Sırtı - Dr. Zafer Güven
2005 Ateşli Topraklar - İsmail Bozdağlı
2004 Büyük Yalan - Koray Soytürk
2004 Perçem - Arkeolog Levent
2003 Şıh Senem
2002 Aslı ile Kerem
2002 Berivan - Avukat Kemal
2001 Tatlı Hayat
2000 Dadı

1997 Böyle mi Olacak tı? - Nazan'ın Arkadaşı
1995 Çiçek Taksi
Previous
Next Post »