Münire Apaydın Kimdir? Biyografisi

Münire Apaydın
Münire Apaydın, 7 Haziran 1979 yılında Manisa'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur.

Münire Apaydın, İlkokulu Manisa Ali Rıza Çevik İlkokulu, orta okulu Manisa Fatih anadolu Lisesi, liseyi ise Manisa Fatih Anadolu Lisesi'nde başlayıp Manisa Lisesi'nde bitirmiştir. Konya'lı bir ailenin kızıdır.


1995'te bir trene "Paralı eğitime hayır" yazılı afiş asmak ve yasa dışı örgüte üye olmak suçları iddiasıyla gözaltına alınan 16 Manisalı gençten biriydi. Olay, tarihe Manisa davası olarak geçmiş ve gündemi uzun süre meşgul etmişti. Davada 16 genç berat etmiş ve gençlere işkence yapan polisler de suçlu bulunmuştu.Gençliğinde yaşadığı bu trajik olaya rağmen hayata tutunan ve oyunculukta ilerleyen Apaydın, davayla ilgili olarak:

"Dava bitti, polisler de ceza aldı. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Ama bu, unutmak istediğim bir konu da değil. Hukuki ve insan hakları anlamında eğer bu davayla ilgili yeni gelişme yaşanırsa konunun sonuna kadar arkasında durur ve konuşurum." demiştir.

Aşk Oyunu ve Müjgan Bey dizileri ile Barış Pirhasan'ın yönettiği Adem'in Trenleri (2007) filminde oynadı. 2007 yılı itibariyle Kavak Yelleri adlı bir gençlik dizisinde Canan adlı bir karakterini oynuyordu. 2011 yılında Yıllar Sonra isimli bir dizide oynadı fakat dizi rating kurbanı oldu. 2012 yılında Merhaba Hayat isimli diziye konuk oldu. Hamile bir kadını canlandırdı.

Dizi ve film çalışmalarının yanında 2004 yılında Ariel ve Anadolu Sigorta reklamlarında, 2005 yılında ise Selpak reklamında oynamıştır.

Filmografisi


2013 Galip Derviş
2012 Merhaba Hayat - Hamile Kadın
2011 Yıllar Sonra - Birsen
2009-2010 Bu Kalp Seni Unutur mu? - Serpil
2009 Kıskanmak
2009-2010 Dersimiz Atatürk - Afet İnan
2008-2011 Küçük Kadınlar - Gaye
2008 Derdest - Zeynep

2007-2011 Kavak Yelleri - Canan Zeybek Akça
2007 Ademin Trenleri - Emine
2005-07 Aşk Oyunu - Berna
2004 Müjgan Bey Eren

2004 Adı Aşk Olsun
2004 Görünmez Adam 
Previous
Next Post »