Murat Han Kimdir? Biyografisi

Murat Han
Murat Han, 1975 yılında Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünde mezun olduktan sonra Los Angeles'ta Stella Adler oyunculuk akademisini bitirmiş ve 9 yıl kadar Amerika'da yaşamış ve oyunculuk yapmıştır. 2007 yılında yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı Mutluluk filminde Özgü Namal ile birlikte başrol erkek oyuncusu olarak görev aldı.

Murat Han, ilk filmiyle Altın Portakal ödülü kazandı. Rol aldığı bir diğer film Nurgül Yeşilçay ile oynadığı Vicdan filmidir. Eve Düşen Yıldırım adlı dizide rol aldı. Son olarak 2013 yılında Sana Bir Sır Vereceğim dizisinde başrolde Mehmet karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2013 Sana Bir Sır Vereceğim - Mehmet
2012 Eve Düşen Yıldırım - Namık
2011 Sensiz Olmaz
2009 Hesaplaşma
2009 Ömre Bedel
2007 Vazgeç Gönlüm
Previous
Next Post »