Biyografi Ara

Murat Ülker Kimdir? Biyografi

 

Murat Ülker
Murat Ülker, 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Sabri Ülker'dir. İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Murat Ülker, İngilizce ve Almanca bilmektedir. 1982 yılında iş hayatına başladı. Önce yurtdışında çeşitli mesleki kurslara (AIB ve ZDS) katılmış, ABD'de Continental Baking şirketinde staj yapmıştır.

2 yıl süreyle Ortadoğu'da ihracat konusunda çalışmış, ABD ve Avrupa'da 3 yıl boyunca bisküvi, çikolata ve gıda sektörüyle ilgili yaklaşık 60 kadar fabrika ve tesiste incelemeler yapmıştır. Ayrıca çeşitli IESC projelerinde görev almıştır.

Murat Ülker, Gruptaki görevine 1984 yılında Kontrol Koordinatörü olarak başlamıştır, devam eden yıllarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yapmıştır. Daha sonra İcra Komitesi Üyeliği ve grubun çeşitli şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Bu arada, "Dikey Entegrasyon" ilkesine bağlı olarak birçok yeni yatırımı gerçekleştirmiştir.

Yelken sporu ve avcılıktan, bunların yanı sıra ailesiyle seyahat etmekten hoşlanan Murat Ülker, evli ve üç çocuk babasıdır.

Murat Ülker, 2000 yılından beri grubun İcra Kurulu Başkanı olarak yürüttüğü görevini 2008 yılından itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmektedir.

2014 yılında Forbes'un yaptığı araştırmaya göre, 3.7 Milyar dolar serveti ile Türkiye'nin en zengin ismidir.
Murat Ülker Kimdir? Biyografi Murat Ülker Kimdir? Biyografi Biyografistan Murat Ülker Hayatı, Murat Ülker Biyografi, Murat Ülker Kaç Yaşında Murat Ülker , 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Sabri Ülker 'dir. İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İdari Biliml... 4.5 5

Hiç yorum yok: