Murat Ünalmış Kimdir? Biyografisi

Murat Ünalmış
Murat Ünalmış, 23 Nisan 1981 yılında Kayseri'de doğdu. Çocukluğu Kayseri'de geçti. Ortaokul dönemi sonrasında İstanbul'a gelmiştir.

Murat Ünalmış, lise yıllarında profesyonel olarak Fenerbahçe Kulübü'nde basketbol oynamıştır. Ardından Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Ünalmış, üniversite eğitiminden sonra Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi almıştır. Bu eğitim sürecinin paralelinde; Hayat Bağları, Sınırlı Aşk, Kurşun Yarası dizilerinde ve Üç Kadın, Deli Duran, Sen Ne Dilersen adlı sinema filmlerinde rol almıştır. 

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde geniş kitlelerce tanınmış ve aynı yönetmenin filmi olan New York'ta Beş Minare filminde de rol almıştır. 

2010-2012 döneminde Yer gök aşk dizisinde başrolü paylaştığı Birce Akalay ile 17 Mayıs 2011 tarihinde evlendi. 22 Aralık 2012 tarihinde ise boşandı.

Filmografisi

2013  İnadına Yaşamak - Ali
2012  Babalar Ve Evlatlar
2010-2012 Yer Gök Aşk - Yusuf
2010  Newyork'ta Beş Minare - Ülkücü Reisi
2010  Lale Devri - Yusuf Hancıoğlu
2009  Kasaba - Haydar
2009  Güneşi Gördüm - Mamo
2009  Gecenin Kanatları - Yusuf
2008  Rüzgar - Poyraz
2007  Sır Gibi - Mehmet
2005-2006 Şöhret - Mert Erdem
2005  Üç Kadın
2005  Deli Duran - Şehzade Muhittin
2004  Celal Oğlan - Celal Oğlan
2003  Sınırlı Aşk
2003  Kurşun Yarası - Seyit
Previous
Next Post »