Necla Nazır Kimdir? Biyografisi

Necla Nazır
Necla Nazır, 16 Nisan 1956'da Yunanistan'nın İskeçe kentinde doğdu. 1972 yılında Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada 1. olarak sinemaya başlayan Necla Nazır, 1978 yılından sonra sahneye de çıkarak arabesk türde şarkılar söyledi ve çoğunlukla bu türdeki filmlerde oynadı. Yeşilçam'da masum ve romantik rollerde oynadı.

Necla Nazır, 1976 yılında Ferdi Tayfur ile evlendi. Tuğçe adında bir kızları oldu. Kızı doğduktan sonra Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmiş, ardından da namaz kılmaya başlamış ve kapanıp tesettüre girmişti. 

2008'de 32 yıllık evliliğinin ardından Ferdi Tayfur ile boşanan Necla Nazır, aynı yıl tesettürden de çıktı.

Filmografisi

2008 Hakkını Helal Et TV dizisi
2002 Sevgi Ana TV dizisi
1998 Annem Ve Ben
1997 Beyaz Savaş
1996 Kızım Ve Ben
1995 155 Polis İmdat
1993 Kıvılcım
1992 Bir Daha Asla
1989 Ceylan
1989 Önce Kuşlar Geçti
1987 O Bir Melekti
1987 Hayat Oyunu(Meral)
1987 Yarın Artık Bugündür TV dizisi
1987 Sevgili Bebeklerim
1987 Sen Ağlama
1986 Merdoğlu Ömer Bey
1986 İçimde Bir His Var
1986 Yıkılmışım Ben
1986 Gün Doğmadan
1986 Affet Allahım
1985 Herşeyim Sensin
1984 Birkaç Güzel Gün İçin
1984 Ölmez Ağacı
1983 Çarıklı Milyoner
1983 Ve Recep ve Zehra ve Ayşe
1983 Çocuklar Çiçektir
1982 Bir Yudum Mutluluk
1981 Bir Damla Ateş
1981 Olmaz Olsun
1980 Ben Topraktan Bir Canım
1980 Adak
1980 Durdurun Dünyayı
1979 Yoksul
1979 Fadile
1979 İnsan Sevince
1978 Düzen
1978 Yadeller
1978 Batan Güneş
1978 Yara
1978 Aldırma Gönül
1978 Ayağında Kundura
1977 Küçük Ev
1977 Liseli Kızlar
1977 Kan
1977 Yangın
1977 Baskın
1976 Çeşme
1976 Bıktım Her Gün Ölmekten
1976 Kan Kardeşler
1976 Evlilik Şirketi
1976 Alev
1976 Bıktım Bu Hayattan
1976 Aman Karım Duymasın
1976 Merhaba
1975 Ateş Böceği
1975 Delisin
1975 Sınıfta Şenlik Var
1975 Köprü
1975 Çapkın Hırsız
1974 Garip Kuş
1974 Yatık Emine
1974 Gençlik Köprüsü
1974 Bir Ana Bir Kız
1974 Bir Yabancı
1974 Kızım Ayşe
1974 Bırakın Yaşayalım
1973 Umut Dünyası
1973 Ben Doğarken Ölmüşüm
1973 Izdırap
Previous
Next Post »