Nefise Karatay Kimdir? Biyografisi

Nefise Karatay
Nefise Karatay, 1 Ocak 1976 yılında İzmir'de doğdu. 1997 yılında Number One TV’de kendi hazırladığı bir müzik programı sundu. Aynı yıl, İnterstar'ın düzenlediği yarışmada, Türkiye Güzeli seçilen Nefise Karatay, profesyonel mankenlik kariyerine başladı.

İlk olarak Mirasyediler, Tatlı Kaçıklar ve Eltiler gibi dizilerde küçük roller alan Nefise Karatay, 2001 yılında Toprak Sergen, Yasemin Kozanoğlu ve Cem Karaca ile birlikte Avcı adlı dizide rol aldı.

Nefise Karatay, bir dönem Mehmet Ali Erbil ile aşk yaşadı. 2007 yılında Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizinin ilk sezonunda Ahu Toros karakterini canlandıran Nefise Karatay, 2009'da M.A.T adlı polisiye dizide İbrahim Çelikkol ile başrolü paylaştı.

Nefise Karatay, 2009 yılının Ekim ayında CNN Türk’te Afiş programını sunmaya başladı.
Son olarak 2011 yılında Kara Murat Mora'nn Ateşi filminde rol alan Nefise Karatay, 15 temmuz 2012 tarihinde iş adamı Yusuf Day ile evlendi.

Filmografisi

2011 Kara Murat : Mora'nın Ateşi
2009 M.A.T - Ceyda Eren
2008 Para=Dolar - Yasemin
2007 O Kadın
2007 Kurtlar Vadisi Pusu - Ahu Toros
2007 Hayat Kavgam
2006 Meçhule Gidenler - Hayal
2005 Üç Kadın - Naz
2005 Çılgın Yuva - Azra
2005 Son Yüzleşme
2005 Emret Komutanım - Nadide
2004 Uy Başuma Gelenler - Zeynep
2002 Kurşun Asker
2002 Beşik Kertmesi
2001 İkinci Şans
2001 Yeni Hayat - Yasemin
2001 Avcı - Suzan Nober
1999 Hicran
1999 Bize Ne Oldu?
1997 Eltiler - Yaprak
1996 Tatlı Kaçıklar - Karanfil
1995 Mirasyediler
Previous
Next Post »