Nergis Öztürk Kimdir? Biyografisi

Nergis Öztürk
Nergis Öztürk, 1 Ocak 1980 yılında Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Ordulu bir öğretmen anne ve elektrik teknisyeni bir babanın çocuğu olarak doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Nergis Öztürk, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmindeki 
rolüyle sinemaya adım attı. Kızlar Yurdu adlı dizide ve Serdar Akar'ın yönettiği Barda filminde rol aldı. Karayılan adlı dizide "Sona" rolündeydi. "Ayla" karakteriyle Hatırla Sevgili dizisinde yer aldı. Bunu Yapan İki Kişiadlı bir tiyatro oyununda yer aldı. Bu oyunundaki performansıyla X. Lions Tiyatro Ödülleri'nde rol arkadaşı Didem Balçın ile en iyi komedi kadın oyuncu ödülü aldı.

Nergis Öztürk, Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yapmıştır.


Filmografisi

2005 Körfez Ateşi
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
2006 Barda Sevgi
2006 Kızlar Yurdu Yasemin
2007 Karayılan Sona
2006-2007 Hatırla Sevgili Ayla
2009 Kıskanmak Seniha 
2010 Atlıkarınca (Film) Sevil
2010 Doktorlar Direnç Kurt
2011 Gişe Memuru Nurgül
2012 Yeraltı Fahişe
2012 Böyle Bitmesin Nisa Komiser
2012 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 Gül Hanım
Previous
Next Post »