Nuri Alço Kimdir? Biyografisi

Nuri Alço
Nuri Alço, 26 Nisan 1951 yılında Eskişehir'de doğdu. Baba tarafı Trakyalıdır. Bulgaristan’dan göçen dedesi de meşhur pehlivan Kel Aliço’dur. Adalet İlkokulu, Devrim Ortaokulu ve Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Eskişehir'deki Altay Spor Kulübünde ve Ordu Milli Takımında profesyonel olarak Voleybol oynadı.

İlk olarak 1977 yılında Ünsal Emre ve Sevda Karaca'nın başrolünü oynadığı Ah Bu Ne Dünya filmi ile sinemaya başlayan Nuri Alço, genellikle tecavüzcü ve kötü adam rollerini oynamıştır. Yeşilçam'da çekilen pek çok başarılı filmde imzası olan Nuri Alço, aralarında Ahu TuğbaOya AydoğanCüneyt Arkın, Kadir İnanır ve  İbrahim Tatlıses'in de olduğu pek çok yıldız oyuncuya beraber kamera karşısına geçti.

2012 yılında Bir Hikayem Var adlı sinema filminde rol alan Nuri Alço, 2013 yılında ise Benzemez Kimse Sana yarışmasına katıldı.

Filmografisi

2012 Kilink Kayıp Elmaslar
2012 Bir Hikayem Var
2010 Nene Hatun
2010 Günah Keçisi
2010 Gesi Bağları
2009 Sonsuz
2009 Altın Kızlar
2009 Alayına İsyan
2008 Zırtık Mafya
2008 Nekrüt
2009 Akasya Durağı - Konuk Oyuncu
2007 Yarınsız Gece
2007 Tatlı Bela Fadime
2006 Meçhule Gidenler
2006 Can Pazarı
2006 Aynı Çatı Altında
2006 Akbabalar
2006 Acı Ekmek
2005 Ver Elini İstanbul
2005 Düzen
2005 Dikkat Şahan Çıkabilir
2004 Şubat Soğuğu
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Türkü Filmi
2004 Sen Küçüksün
2004 Avrupa Yakası
2003 Ömerçip
2003 Yeşilçam Denizi
2003 Lise Defteri
2003 Dilan
2002 Yılların Ardından
2000 Yaralı Kurt
2000 Manken
2000 Karlar Eriyince
1999 Şahin
1997 Kır Çiçekleri
1996 Cinayet Masası
1994 Yaz Aşkları
1994 Sevgi Oyunu
1994 Deliler Kudurunca
1994 Bir Kral
1993 Yabancı
1993 Gerçek Kesit
1993 Can Borcu
1993 Anne ve Kızı
1990 Sözde Kızlar
1989 Polis Dosyası
1989 Kavgamız
1989 Bir Aşk Bin Günah
1988 Yaşamak
1988 Arabesk
1987 Yavrumu Kurtarın
1987 Uzaylı Zekiye
1987 O Bir Melekti
1987 Kurtar Beni
1987 Kader Utansın
1986 Vazife Uğruna
1986 Sevgi Çıkmazı
1986 Hayat Köprüsü
1986 Aşk Ve Kin
1986 Ayrılamam
1986 Alın Yazım
1986 Akrep
1985 Tele Kızlar
1985 O Kadınlardan Biri
1985 Katiller De Ağlar
1985 Altar
1984 Yosma
1984 Taçsız Kraliçe
1984 Kayıp Kızlar
1984 Bir Sevgi İstiyorum
1983 Küçük Ağa
1982 Yakılacak Kadın
1982 Nasıl İsyan Etmem
1982 Islak Mendil
1982 Hasret Sancısı
1982 Günaha Girme
1981 Feryada Gücüm Yok
1980 Sönmüş Ocak
1977 Ah Bu Ne Dünya
Previous
Next Post »