Nuri Fırat Tanış Kimdir? Biyografisi

Fırat Tanış
Nuri Fırat Tanış, 5 Mayıs 1975 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, bir süre Şehir Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra (Başar Sabuncu, Mehmet Atak, Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı), sinema ve televizyon filmlerinde de rol almıştır.Fırat Tanış, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği ilk film olan Beyaz Melek'te rol aldı. Daha sonra Kanal D ekranlarında yayınlanan Ufuk Özkan'ında rol aldığı Geniş Aile dizisinde Koyu Bilal karakterini canlandırdı.

Müzik alanında da çalışmaları olan Fırat Tanış, sözü-müziği kendine ait olan çalışmaları Emre Altuğ, Levent Yüksel, Gülay gibi yorumcular tarafından seslendirilmiştir. 1 Ekim 2012'de kurulan günlük soL Gazetesi'nin kültür sayfasında 3 Aralık 2012'den itibaren köşe yazarlığı yapmaktadır.

Fıra Tanış, 10 Haziran 2013 itibari ile dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamış, buna sebep olarak televizyon kanallarının 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına yeterli yayın saati ayırmamasını göstermiştir.

Filmografisi


2013 Sürgün İnek
2012 F Tipi Film
2012 Bir Zamanlar Osmanlı - Patrona Halil
2011 Devrimden Sonra - Ülkücü Genç
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da - Zanlı Kenan
2011 Ay Büyürken Uyuyamam - Cafer
2010 Vay Arkadaş - Tik
2009-2011 Geniş Aile - Koyu Bilal
2008 Dilber'in Sekiz Günü - Mehmet
2007 Zeynep'in Sekiz Günü
2007 Beyaz Melek - Musa
2007 Menekşe ile Halil - Yusuf
2006 Felek Ne Demek? - Muharrem
2006 Tramvay - Hamit
2005 Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu

2005 Yolda / Rüzgar Geri Getirirse
2005 Kin ve Gül - Kenan
2005 Ihlamurlar Altında - Nevzat

2005 Aşka Sürgün - Resul Şahvar
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - Çiroz
2002 Sır Çocukları - Velid
2001 Yeditepe İstanbul - Özberk

1995 Radyo Madyo
Previous
Next Post »