Oktay Gürsoy Kimdir? Biyografisi

Oktay Gürsoy
Oktay Gürsoy, 1984 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra, 2003 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro-Oyunculuk bölümüne girdi. Eğitimi süresince çeşitli oyunlarda rol aldı. Bunlar;

Konya Akşehir Belediye Tiyatrosu için 
''Kamyon'' adlı oyunu sahneye koydu ve oyundaki başrollerden birini oynadı. ''Şahin Bey'' adlı televizyon filmiyle kamera karşısına geçti. ''Şehit Kamil'' ve ''Gelinin Binbaşıya Ağıtı'' adlı televizyon filmlerinde de ilk başrol tecrübesini yaşadı.

Oktay Gürsoy, Eğitiminin son yılında ''Hatırla Sevgili'' adlı dizide Salim karakterini oynamaya başladı. 2007 yılında mezun oldu. 2008 yılında yapımcılığını TMC'nin üstlendiği ''Canım Ailem'' dizisinde sezon boyunca Kenan karakterini oynadı. Bu projenin ardından 2009 yılının sonunda yine TMC yapımı olan ''Aşk ve Ceza'' adlı dizide oynadı.

Filmografisi

2013 Öyle Sevdim ki Seni - Cemal
2013 Ayas2012-2013 Dila Hanım - Metin
2011 Öz Hakiki Karakol - Yakışıklı
2011 Evvel Zaman Hikayesi - Tarık
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Ümit
2010-2011 Aşk ve Ceza - Cem
2009 No Ofsayt - Oktay
2008 Canım Ailem - Kenan
2007 İstiklal : Şehit Kamil - Ökkeş 
2007 İstiklal : Şahin Bey - Ökkeş
2007 İstiklal : Gelin'in Binbaşıya Ağıdı - Hasan 
2007 Sessiz Fırtına
2007 Mutluluk
2007 Kara Yılan - Paşa Bey
2006 Hatırla Sevgili - Salim
Previous
Next Post »