Ömer Uğur Kimdir? Biyografisi

Ömer Uğur
Ömer Uğur, 1954 yılında Tokat'ta doğdu. Öğretmen Okulundan mezun olduktan sonra, görev yaptığı köylerde yazdığı kısa öykülerin yanı sıra sinemaya olan ilgisi de bitmeyen Ömer Uğur, İzmir Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema - tv Bölümü'nü de bitirdi. 

Yeşilçamda; Atıf YılmazZeki Alasya, Sinan Çetin ve Ertem Eğilmez gibi usta yönetmenlerin yanında asistanlık yapan Ömer Uğur, 1982 yılında ilk rolünü oynadı. İlk filmi Son Urfalı'yı 1986 yılında çekti. Öykü yazma deneyimini senaristlik te değerlendirdi. Yeşilçam'ın kriz yaşadığı yıllarda televizyon ağırlıklı çalıştı. Ayrıca belgesel çekimleri de yapmaktadır.

Ömer Uğur, 2007 yılında 12. Nürnberg Türkiye - Almanya Film Festivali kapsamında Eve Dönüş filmi ile Halk Jürisi Ödülünü aldı.

Filmografisi

Oyuncu

1982 Dost Eller
1983 Zulüm
2000 Hemşo

Yönetmen 

1985 Kırlangıç Fırtınası - Yardımcı Yönetmen
1986 Son Urfalı
1987 Zamansızlar
1988 Arka Evin İnsanları
1988 Biri Beni Gözlüyor
1988 Allah Düşürmesin
1988 Bir Eski Yangın
1989 Bekleyiş
1989 Ekran Aşıkları
1992 Bizim Eller
1993 Çok Özel İlişkiler
1996 Yüzleşme
1996 Bana Sevgiyi Anlat
1997 Kalbimi Kıra Kıra
1997 Yasemin
2000 Eski Bir Yangın
2000 Hemşo
2002 Yarım Elma
2004 Şeytan Sofrası
2005 Saklambaç
2005 Eve Dönüş
2007 Cesaretin Var mı Aşka?
2009 Geniş Aile


Senarist

1985 14 Numara
1986 Son Urfalı
1987 Zamansızlar
1988 Arka Evin İnsanları
1988 Bir Eski Yangın
1988 Biri Beni Gözlüyor
1989 Bekleyiş
1989 Ekran Aşıkları
1993 Çok Özel İlişkiler
2000 Hemşo
Previous
Next Post »