Öner Erkan Kimdir? Biyografisi

Öner Erkan
Öner Erkan, 4 Ocak 1980 yılında İzmir'de doğdu. 15-16 yaşlarında aldığı oyunculuk kursuyla tiyatroya ilk adımını attı. Erkan 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans yatı. Oyuncunun ilk televizyon deneyimi TRT’de sunduğu bi çocuk programı ile gerçekleşti. 2002-2004 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda iki sezon dansçı olarak çalıştı. 2004 yılında ise Oyun Atölyesi’ne girdi. Bornova Bornova filmindeki rolüyle Altın Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Öner Erkan, Gülse Birsel'in senaristliğini yaptığı Yalan Dünya adlı dizide Bora karakterini canlandırmaktadır.


Filmografisi

2002 Kuzenlerim Murat
2003 Gelin
2004 Hırsız Var 

2004 Metro Palas Cengiz
2004 Canım Benim
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

2005 Çanta (Kısa film) 
2005 Organize İşler - Silvio
2005 Aşk Her Yaşta - Ömer
2005 Yolculuk
2006 Son Osmanlı Yandım Ali - Jerar

2006 İki Aile Ferit
2007 Made in Europe - Cem
2008 Kağıt
2009 Kahve Bahane - Yılmaz

2009 Bornova Bornova - Hakan
2009 7 Kocalı Hürmüz - Hallaç Rüstem
2010 Deli Saraylı - Ayyar
2011 Üsküdar'a Giderken-  Erdem

2011 Başlangıç - Kısa film
2012-2013 Yalan Dünya - Bora


Öner Erkan Ödülleri 

2013 - 17. Afife Jale Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Babamın Cesetleri, Krek
Previous
Next Post »