Osman Soykut Kimdir? Biyografisi

Osman Soykut
Osman Soykut, 1 Ocak 1957 yılında Ankara'da doğdu. Ted Ankara Koleji ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. 1984 yılında ABD'ye yerleşti. 1998 yılında Group Repertory Theater'da oyunculuğa başladı. 2000 yılında Milton Katselas'ın yönettiği Beverly Hills Playhouse'a girdi ve burada 5 yıl süreyle atölye eğitimi aldı.

Osman Soykut; Charmed, Alias, The Bold And The Beautiful (Cesur ve Güzel) adlı dizilerde ve Art School Confidential, The Hot Chick sinema filmlerinde rol aldı. Al Pacino, John Malkovich ve Steve Martin ile çalıştı.

Osman Soykut, 2007 yılında Keremcem ve Hatice Şendil'in oynadığı İki Yabancı adlı diziyle Türkiye de tanınan Osman Soykut,  2008'de Osman Sınav'ın Pars Narko Terör dizisinde Hayar rolünü oynadı.

2009-2011 döneminde ise Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aron Feller karakteri ile tanındı.

Osman Soykut, son olarak 2013'te Tatar Ramazan dizisinde rol aldı.

Türkiye Filmografisi

2013 Tatar Ramazan  - Kirmastılı Hasan
2012 Merhaba Hayat - Nihat
2009-2011 Kurtlar Vadisi Pusu - Aron Feller
2008 Adanalı - Zeus
2007-2008 Pars: Narkoterör - Haydar
2007 Dağlar Delisi - Carl
2007 İki Yabancı - Mustafa Hasırcı

ABD Filmografisi

2012 The League Of Steam - The Chairman
2011 Wilde Salome - King Herod
2009 It's A Mismatch - Mr. Brenner
2007 Game Of Life - Mr. Rafiki
2003-2007 The Bold And The Beautiful - Vijay
2006 Petrified  - Dr. Horatio Van Gelder
2007 Art School Confidential  - Dad Platz
2005 Shopgirl - Ballroom Guest
2005 Alias - Alliance Member
2003 One Of Them - Santiago
2002 The Hot Chick - The King
2002 Charmed - Dark Priest
Previous
Next Post »