Öykü Çelik Kimdir? Biyografisi

Öykü Çelik
Öykü Çelik, 13 Temmuz 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Babası futbol antrenörü olduğundan ve ailevi sebeplerden dolayı 11 yılda 9 okul değiştiren Öykü Çelik, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okurken geçirdiği talihsiz bir trafik kazası nedeniyle okulunu devamsızlıktan dolayı yarım bırakmak zorunda kalmış.

İlk olarak Selena ve Akasya Durağı dizilerinde küçük roller ile oyunculuğa başlayan Öykü Çelik, 2009 yılında Cin Geçidi filmi ve Luk Piyes'in oynadığı, Kanımdaki Barut filmlerinde rol aldı.

2011 yılında Oktay Kaynarca ve Meltem Cumbul'un oynadığı ''Nuri'' dizisinde de Reyna rolünü oynayan Öykü Çelik, 2012 yılında başlayan senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı ''Benim için Üzülme'' adlı dizide Bahar rolünü canlandırmaktadır.

Filmografi

2013 İki Kafadar Chinese Connection
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlıga Veda - Hande
2012-2014 Benim için Üzülme - Bahar 
2012 Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam - Çeşmidil 
2011 Nuri - Reyna 
2010 Gönülçelen - Nazar 
2010 Mahpeyker Kösem Sultan - Mahfiruz
2009 Kasaba - Zehra 
2009 Kanımdaki - Barut
2009 Cin Geçidi - Bahar 
2008 Akasya Durağı - Gözde
2006 Selena - Eda
Previous
Next Post »