Biyografi Ara

Oylum Talu Kimdir? Biyografisi

 

Oylum Talu
Oylum Talu, 9 Ağustos 1976 yılında İzmir'de doğdu. Oylum Talu, kimya mühendisi ve Aliağa Rafinerisi'nin işletme müdürü olan bir baba ve coğrafya öğretmeni bir annenin kızları olarak doğdu. Philip MorrisSA'nın genel müdürü Turhan Talu amcasıdır. Teyzesi Aysel Okan Türkiye'nin ilk kadın gazetecilerindendir. Diğer teyzesi arkeologdur. Ağabeyi vardır. İlkokulda üç okul değiştirdi.

Oylum Talu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü'nde okudu. İş adamı Mert Çelet'ten boşandı.Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Hülya Avşar'ın yerine geçici olarak jürilik yaptı. Kahraman Tazeoğlu, Talu adına Kayıp Yüzyılın Prensesi: Oylum Talu kitabını yazdı. Şu anda TV 8'te Erken Baskı ve Bloomberg HT'de ise Faruk Bayhan'la birlikte İkonoskop isimli progamı sunmaktadır. 6 Nisan 2011 tarihinde 2010 Yılı Televizyon Yıldızları ödül töreninde sunuculuk yaptı.

Oylum Talu, Habertürk kanalında Bir Yaz Gecesi Rüyası programını sundu. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi'nde akademik kariyerini sürdürmektedir.
Oylum Talu Kimdir? Biyografisi Oylum Talu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Oylum Talu , 9 Ağustos 1976 yılında İzmir'de doğdu. Oylum Talu, kimya mühendisi ve Aliağa Rafinerisi'nin işletme müdürü olan bir b... 4.5 5

Hiç yorum yok: