Ozan Güven Kimdir? Biyografisi

Ozan Güven
Ozan Güven, 19 Mayıs 1975 yılında Almanya'nın Nürnberg şehrinde doğdu. Ozan Güven, Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun oldu. İzmir Belediye Konservatuarı'nda oyunculuk dersleri aldı ve ardından Şahika Tekand Tiyatrosu'nda çalıştı. İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ve Kerem, Bir İstanbul Masalı ve "Canım Ailem" gibi televizyon dizilerinin yanı sıra G.O.R.A, A.R.O.G ve Yahşi Batı filmlerinde yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz'la oynadı.

Ozan Güven, 2005 yılında İkinci Bahar dizisi sırasında tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile evlendi. Ali Aziz isminde 1 çocukları var. 2010 yılında Türkan Derya ile boşandılar.

Filmografisi

Sinema

Ejder Kapanı (2010)
Yahşi Batı-Lemi Galip(2010)
Anneannem-(Kısa Film) Bakkal (2010)
A.R.O.G. -Taşo(2008)
Yazı Tura - Asker (2004)
Anlat İstanbul -Takip eden adam (2004)
G.O.R.A - Robot 216 (2004)
9 - Kaya (2002)
Balalayka - Mehmet (2000)
Yıldız Tepe (TV filmi) (2000)

Dizi

Muhteşem Yüzyıl (Damat Rüstem Paşa) 2012
Koyu Kırmızı (Cemil Şenel) 2012
Canım Ailem (Ali) 2009
Hırsız Polis (Kibar Necmi) 2005
Bir İstanbul Masalı (Demir Arhan) 2003
Bana Abi De (Yiğit) 2002
Havada Bulut (Necip) 2002
Aslı ile Kerem (Kerem) 2002
Koçum Benim (Umut) 2002
Dünya Varmış (Çetin) 2001
İkinci Bahar (Ulaş) 1998
Çiçeği Büyütmek 1998
Previous
Next Post »