Özge Özder Kimdir? Biyografisi

Özge Özder
Elif Özge Özder, 1 Nisan 1978 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokul ve liseyi Ankara Özel Yükseliş Koleji'nde okumuş, daha o yıllarda tiyatro ile tanışmıştır. 1996 yılında konservatuvar sınavlarına girmiş ve Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümünü burslu olarak, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü ise yüksek dereceyle kazanmıştır.

Özge Özder, 2000 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olmuş ve profesyonel oyunculuk hayatına BKM ile başlamıştır. 2001 yılından beri aktif olarak tiyatro sahnelerinde olan oyuncu 2004-2006 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Haziran Gecesi dizisinde canlandırdığı Lale adlı rol ile televizyonda da büyük başarı yakalamış, isim olarak akıllara kazınmıştır. Show Tv'de yayınlanan Dudaktan Kalbe dizisinde canlandırdığı Çelik Prensesi Prenses Cavidan ise televizyon kariyerinin doruk noktası olmuştur. 

Televizyon ve sinema oyunculuğundaki başarısı ile günden güne dikkat çeken ve ünlü olan oyuncu tiyatro yapmaktan hiç vazgeçmemiş ve 2005 yılından beri sahneye çıktığı Şehir Tiyatroları bünyesinde halen görev yapmaktadır. Üç Kız Kardeş oyununda Nataşa rolüyle gösterdiği performans ile Bedia Muvahhit ödülüne layık görülmüş, aynı rolle Afife Jale ve Sadri Alışık ödüllerine aday olmuştur.

Özge Özder, ''Leonce ile Lena'' oyununda Lena rolüyle yine Afife Jale ödülüne aday olan oyuncu, şu anda Kanal D'de yayınlanan Umutsuz Ev Kadınları adlı dizide Emel rolünü canlandırmaktadır.

Filmografisi

2011-2013 Umutsuz Ev Kadınları - Emel

2011 Türkan - Zeynep
2010 Ömre Bedel - Aylin
2007-2008 Dudaktan Kalbe - Prenses Cavidan Meriçoğlu
2008 Başka Semtin Çocukları - Gül
2007 Sıfır Dediğimde - Genç Müberra
2006 Sınav - Candan Hoca
2006 İyi ki Varsın - Aslı
2006 Umut Adası -Sibel
2005 Emret Komutanım
 Sultan Hemşire
2004 Uy Başuma Gelenler
2004 Haziran Gecesi - Lale
2004 İyi Aile Robotu - Çağla
2004 Aşkın Mucizeleri
2003 Estağfurullah Yokuşu - Didem
2003 Hayat A.Ş.
2001 Çifte Bela
2001 Yeditepe İstanbul - Konuk Oyuncu
2000 Dadı - Derya
1998 Sonbahar Kadınları - Hayal
1993 Ferhunde Hanımlar
Previous
Next Post »